Ob 19:00 v živo na SK 1: Bo Barca prehitela Oblaka?

Getty Images/Eric Alonso
Getty Images/Eric Alonso

Pred nami je nov pester dan in posledično večer na Sportklubu. Ustavili se bomo na tneiških turnirjih v Madridu, Munchnu in Estorilu, spremljali razplet košarkarske Evrolige, za piko na i pa bo Barcelona lovila prvo mesto v La ligi, Arsenal in Villarreal pa čaka prva polfinalna tekma Evropske lige.

Barcelona bo v primeru današnje zmage proti Granadi prevzela vodstvo v La ligi, saj bo imela na svojem računu 74 točk, eno več od Atletica iz Madrida. “Pomembno je, da zmagamo, vemo, da lahko postanemo vodilni na lestvici,” je dejal trener Kataloncev Ronald Koeman in se dopolnil: “Če pogledamo nazaj, je to nepričakovana situacija. Razlika v točkah je bila velika, sedaj pa se borimo za naslov. Na zadnjih 17 tekmah smo nanizali 15 zmag. To je impresivno. Moralo je biti tako.”

V španskih medijih je prva novica sicer domnevna ponudba PSG-ja, ki naj bi Lionelu Messiju ponudil dveletno pogodbo. “To me ne zanima. Ne verjamem, da je to resnica. Želim, da Messi ostane. Nekajkrat sem že dejal, da se nadejam, da bo tukaj končal kariero, toda končno odločitev bo sprejel on.”

Obračun iz Nou Campa nocoj od 19:00 naprej spremljajte v živo na SK 1, kjer vas takoj po koncu srečanja med Barcelono in Granado ob 21:00 čaka tudi prva tekma polfinala Evropske lige med Arsenalom in Villarrealom. Zgodovinsko je prenost na strani topničarjev, a zgodovina na tovrstnih obračunih ponavadi ne pomeni veliko. Kdo si bo zagotovil boljši položaj pred povratno tekmo na El Madrigalu?