Pri Barceloni navdušeni nad “pošastjo” iz druge hrvaške lige

La liga 18. Jul 202317:17 1 komentar
Foto: Profimedia

Senegalski nogometaš Mikayil Faye je poskrbel za precejšnje presenečenje, ko je minuli mesec prestopil iz hrvaškega drugoligaša Kustošije v Barcelono. Da branilec velja za pravi skriti biser pa sedaj očitno dokazuje tudi na treningih katalonskega velikana.

Prestop Mikayila Fayeja iz malo poznane Kustošije v Barcelono je minuli mesec poskrbel za nemalo začudenja. Devetnajstletnik, ki se ga drži vzdevek pošast, je v katalonsko prestolnico prišel za pet milijonov evrov, ki jih bodo pri Barceloni hrvaškemu prvoligašu izplačali v treh obrokih. Prvi bo po pisanju hrvaškega portala Index.hr znašal 1,75 milijona evrov, za nameček pa se klubu nasmiha še cel kup dodatnih bonusov.

Med drugim 20 odstotkov zneska od naslednjega prestopa in dodatne tri milijone evrov za vsakih sedem tekem, na katerih bo Faye za prvo moštvo odigral najmanj 45 minut. Omenjena klavzula bo sicer prenehala veljati pri 10 milijonih evrih.

Da Katalonci še kako resno računajo na Senegalca, potrjuje tudi astronomska odkupna klavzula, ki je postavljena pri 400 milijonih evrih, zanemarljivo pa ni niti dejstvo, da je mladenič že zaigral na trening tekmi prvega moštva in po poročanju španskih medijev navdušil tako trenerja Xavija kot vodstvo kluba.

“Pokazal je izjemno fizično moč, še posebej v zraku. Delati bo sicer moral še na tehniki, taktiki in pozicioniranju,” je zapisal novinar katalonskega športnega dnevnika Sport, Gabriel Sans.

Faye, ki se je v Kustošiji pridružil februarja letos iz gambijskega Daimbarsa, le štiri mesece kasneje pa prišel do sanjskega prestopa, naj bi z Barcelono odpotoval tudi na ameriško turnejo, še pišejo španski mediji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje