Realov čudežni deček: “Zasluge za moje predstave ima samo on”

La liga 4. Dec 202318:53 0 komentarjev
Jude Bellingham
Foto: Profimedia

Madridski Real skupaj z Girono zaseda vrh španske la lige, v skupini C lige prvakov pa so Španci po petih tekmah z maksimalnimi 15 točkami prav tako na prvem mestu lestvice. Ogromno zaslug za sijajne predstave Madridčanov, ki so na 20 tekmah izgubili le enkrat, ima novinec v garderobi stadiona Santiago Bernabeu Jude Bellingham.

Komaj 20-letni Jude Bellingham se je v špansko prestolnico preselil letos poleti, ko je za odškodnino v višini 103 milijonov evrov zapustil Borussio Dortmund in se preselil na Iberski polotok. V dresu galaktikov je bil talentirani Anglež takoj ’vržen v vodo’, v kateri pa se je več kot očitno znašel.

Za nove delodajalce je do zdaj odigral 17 tekem. Čeprav za napadalnega vezista glavni del nalog ni zabijanje golov, pa je v tej prvini presegel vsa pričakovanja. Kar petnajstkrat je zatresel mrežo tekmeca, svojim soigralcem pa je podelil še štiri podaje, ki so jih pretopili v zadetek.

Kljub mladosti kaže izjemno zrelost, zaradi česar je novembra postal tudi prejemnik nagrade za najboljšega mladega nogometaša. Da ga ne zlomi niti pritisk, je dokazal tudi na prvem el clasicu, ko je Realu z dvema goloma pomagal do velike zmage na olimpijskem stadionu v Barceloni.

Zdaj je nekdanji član Birminghama, kjer je začel svojo profesionalno kariero, spregovoril o tem, zakaj se je pri Realu tako dobro znašel. “Vse zasluge gredo trenerju Carlu Ancelottiju. Našel je enostavno perfektno pozicijo zame, na igrišču mi daje veliko več svobode. In posledično letim,” je bil jasen Anglež.

Kljub temu pa si na določenem področju še želi izboljšave. “Vem, da sem Ancelottija tudi razočaral,« je dodal Bellingham in razkril, da se to navezuje na njegovo (ne)znanje španščine. »Res se srečujem z nepričakovanimi ovirami v tem jeziku. Težko mi je, priznam. Obljubljam pa, da se že več čas trudim,” je povedal.

Jezikovna bariera pa zagotovo ni prevelika, saj Ancelotti odlično govori angleško – na Otoku je vodil Chelsea in Everton.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!