Olimpija po debaklu v Mariboru: “Premagali smo sami sebe”

Nogomet 3. Dec 202318:09 5 komentarjev
Zoran Zeljković je bil zadovoljen s predstavo novinca v majici Olimpije. FOTO: Jure Banfi.

Po hudem porazu na derbiju v Ljudskem vrtu, kjer je Olimpija že po 21 minutah igre zaostajala z 0:3 in na koncu izgubila z 1:3 Maribor, je bil njen trener Zoran Zeljković zelo slabe volje. To je bil njegov sploh prvi poraz v prvenstvu, odkar je prišel v Stožice. Nezadovoljen je tudi kapetan Timi Max Elšnik.

“Zaslužena zmaga Maribora. Bili smo kaznovani zaradi slabega začetka. Premagali smo sami sebe,” je bil v uvodnem nagovoru po porazu z 1:3, potem ko je Maribor vse tri gole dosegel že v prvi polovici prvega polčasa, kratek Zoran Zeljković.

Trener Olimpije je doživel prvi prvenstveni poraz, odkar je prišel v Stožice. Na prejšnjih petih tekmah je zbral štiri zmage in remi, v 450 minutah igre pa ni prejel niti enega gola. Na prvem derbiju v trenerski vlogi je po manj kot polovici igre v prvem polčasu prejel tri.

“Na žalost svojega prvega derbija ne bom ohranil v lepem spominu. Vzdušje je bilo odlično. Ponosen sem, da sem trener Olimpije. Naredil bom vse, da bo z mano še močnejša,” je še povedal 43-letni trener trenutno drugouvrščenega slovenskega prvoligaša.

Za njim je do besede prišel še kapetan Ljubljančanov, ki branijo naslov. “Rezultat nas absolutno boli. Enostavno smo si v uvodnih 20 minutah skopali jamo. Ni nam uspelo doseči gola za priključek, ki je visel v zraku, a je prišel prepozno. Čestitke Mariboru za zmago. Priložnosti, ki so jih imeli, so izkoristili. Na začetku je šlo vse na njihovo stran. Zmanjkalo nam je konkretnosti pred golom,” je razplet derbija komentiral Timi Max Elšnik.

Timi Max Elšnik. FOTO: Jure Banfi.

O čem je na tiskovni konferenci še govoril Zoran Zeljković:

O tem, zakaj Agustin Doffo ni igral od prve minute:

“Videl sem, da je v zadnjih 15 minutah tekme proti Lillu nekoliko padal. Peter Agba je, ko je dobil priložnost, vedno igral dobro. Imel sem idejo, da bi Doffa v igro poslal pozneje in v ekipo vnesel energijo. Danes se na žalost ni izšlo.”

O tem, ali je ob zaostanku z 0:3 še verjel v preobrat:
“Da, smo verjeli. Veseli me, da se igralci niso predali. To mi je kot trenerju zelo pomembno. Da se ne predamo do zadnje minute. Danes smo imeli tudi veliko smole.”

O tem, zakaj je imela Olimpija smolo:

“Če smo gledali isto tekmo, potem sem videl ogromno naših priložnosti.”

FOTO: Jure Banfi.

O neodločnosti obrambe Olimpije pri prejetih golih:
“Da, dalo bi se prej ustaviti nasprotnikove napade. Prej bi morali iti v blok. Pri golih se vedno zgodi serija napak. Mi od prve minute nismo počeli tega, kar smo se dogovorili. To se dogaja, gremo naprej.”

O jezi Raula Florucza ob menjavi v prvem polčasu:
“Povedal sem mu, da ni nič kriv. Da sem moral reagirati zaradi drugih stvari. Nogometaš težko razume takšno menjavo. Normalno je, da je užaljen.”

O tem, ali je bila ekipa brez energije po tekmi z Lillom:

“Seveda nam je igranje po blatu na takšni tekmi vzelo nekaj energije, a še vedno moraš biti pameten. Igrati moraš drugače. Vsi v naši ligi domače tekme začnejo energično. Treba se je znati odzvati. Mi se nismo. V tekmi z Lillom ne bi iskal izgovorov, a dejstvo je, da ni enako, če tri dni pred tekmo igraš na takšnem igrišču.”

Zadetki s tokratnega derbija:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje