Tujina znova lovi zmaje: tarči sta mlada reprezentanta

Nogomet 7. Jul 202315:19 2 komentarja

Ko je govora o odhodih iz ljubljanske Olimpije, je bilo te dni veliko črnila prelitega o prihodnosti Svita Sešlarja, Timija Maxa Elšnika in Matevža Vidovška. A v teh dneh je v pisarne na Dunajski cesti prišla tudi ponudba za 20-letnega Admirja Bristrića. Slednjega so si v svojih vrstah zaželeli pri danskem Viborgu. Zanimanje pa je znova zbudil tudi Marcel Ratnik, ki bi morda lahko v prihodnosti sestavljal slovenski branilski par poljskega prvoligaša.

Nogometaši Olimpije se v teh dneh pospešeno pripravljajo na torkovo otvoritev evropske sezone. Torkov večer namreč prinaša prvo tekmo kvalifikacij za ligo prvakov, v Stožice pa prihaja latvijska Valmiera.

Vse uvodne domače tekme slovenskih klubov v Evropi si boste lahko ekskluzivno ogledali na Sportklubu!

Medtem ko je trener Joao Henriques z varovanci popolnoma osredotočen na zgodovinsko pomembni tekmi, po katerih si lahko Olimpija na strežaj odpre vrata premierne uvrstitve v evropska tekmovanja, pa je pestro tudi v klubskih pisarnah. Kar se tiče prihodov, je igralski mozaik bolj ali manj sestavljen, zeleno-beli za zdaj na trgu iščejo le še “desetko”, ki bi nadomestila odhod Maria Kvesića.

Pedro Lucas
Brazilec Pedro Lucas je zadnja okrepitev Olimpije. Foto: NK Olimpija Ljubljana

Bo Blažič na Poljskem v obrambi dobil slovenskega partnerja?

Nobena skrivnost pa ni, da po odlični sezoni zmajev na vrata Olimpije trkajo številni tuji klubi. Ti si želijo v svoje vrste zvabiti posameznike, ki so v minuli sezoni najbolj izstopali v vrstah aktualnih državnih in pokalnih prvakov. V teh dneh se v kontekstu odhoda iz kluba največ omenja Matevža Vidovška, Svita Sešlarja in Timija Maxa Elšnika, na uho pa nam je prišlo, da sta resni tarči evropskih moštev tudi Marcel Ratnik in Admir Bristrić.

O Ratniku je tako v teh dneh poizvedoval poljski Lech iz Pozana, ki se mu je v teh dneh pridružil slovenski reprezentant Miha Blažič. Lani tretjeuvrščena ekipa poljskega prvenstva si želi še dodatno okrepiti obrambne vrste in očitno ni izključeno, da bi lahko bila v novi sezoni štoperska naveza odeta povsem v slovenske barve.

FOTO: Aleš Fevžer

Danci, ki podrobno spremljajo našo ligo, lovijo Bristrića

Ko je govora o mladem reprezentantu Slovenije zadeve sicer še niso konkretne, drugače pa je v primeru Admirja Bristrića. Mladi reprezentant Bosne in Hercegovine je namreč po naših informacijah zbudil zanimanje danskega Viborga, ki je na naslov Olimpije tudi že poslal prvo neuradno ponudbo.

Slednja naj bi znašala manj kot pol milijona evrov in je bila hitro zavrnjena. Tudi sicer iz pisarn Olimpije prihaja vse več signalov o tem, da vsaj do razpleta obeh dvobojev z latvijsko Valmiero ne razmišljajo o prodaji nosilcev igre.

Za Viborg sicer od lanskega poletja igra nekdanji član Celja Žan Zaletel, ki je z zeleno-belimi lani pogodbo podpisal vse do leta 2027.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje