Lepo priznanje za slovenskega reprezentanta v Avstriji

Nogomet 7. Jun. 202219:56 > 20:01
Delite:
Jonu Gorencu Stankoviću gre v Avstriji odlično. FOTO: Guliverimages.

Nogometni observatorij mednarodnega centra za športne študije s sedežem v Švici (CIES) je slovenskega reprezentanta Jona Gorenca Stankovića, ki igra za graški Sturm, imenoval v najboljšo enajsterico avstrijske bundeslige v sezoni 2021/22.

CIES seveda ni izbiral zgolj najboljše enajsterice slovenske, o kateri smo že pisali, ampak tudi preostalih evropskih lig. V zgolj eni najdemo tudi slovenskega nogometaša, in sicer avstrijski.

Jona Gorenca Stankovića so strokovnjaki, ki najboljše izbirajo na podlagi analize statističnih podatkov, izbrali v enajsterico sezone 2021/22 avstrijske lige.

26-letni slovenski reprezentant, ki je z varovanci Matjaža Keka zraven tudi na zdajšnji akciji, je v tej sezoni za graški Sturm v prvi avstrijski ligi zbral 30 nastopov, 4 gole in 4 asistence.

Pogled na enajsterico kroga sezone 2021/22 je sicer nenavaden. V njej je namreč kar devet nogometašev prvaka RB Salzburga in dva iz graškega Sturma, nogometašev iz preostalih klubov pa ni, kar le potrjuje premoč, ki jo imajo Salzburžani v Avstriji.

Enajsterica avstrijske bundeslige po izboru CIES:

Philipp Köhn (RB Salzburg); Rasmus Kristensen (RB Salzburg), Gregory Wüthrich (Sturm Gradec), Maximilian Wöber (RB Salzburg), Andreas Ulmer (RB Salzburg); Nicolas Capaldo (RB Salzburg), Mohamed Camara (RB Salzburg), Jon Gorenc Stanković (Sturm Gradec), Nicolas Seiwald (RB Salzburg); Karim Adeyemi (RB Salzburg), Chukwubuike Adamu (RB Salzburg).

V avstrijski bundesligi je bilo ob Gorencu Stankoviću v prejšnji sezoni sicer še šest slovenskih nogometašev.

Trenutno poškodovani Dejan Petrovič je član dunajskega Rapida, Benjamin Šeško igra za RB Salzburg, Rajko Rep za Austrio iz Celovca, mladi Martin Pečar je na plačilnem seznamu dunajske Austrie, za katero pa ne igra, medtem ko imamo pri Tirolu dva slovenska nogometaša, Žana Roglja in Sandija Ogrinca.

Po novem bo tako tudi v Gradcu, prav k Gorencu Stankoviću v Sturm namreč prihaja donedavni član Mure Tomi Horvat, tudi on je reprezentant.

Komentari

Vaš komentar