Kek nad žrebom navdušen: To je mini evropsko prvenstvo

Liga narodov 16. Dec 202119:40 > 19:47 6 komentarjev
NZS
Matjaž Kek je s svojimi varovanci Nogometni zvezi Slovenija prinesel lep zaslužek. Foto: Aleš Fežver

Po žrebu skupin Uefa lige narodov 2022/23, ki je v ligi B Slovenijo razvrstil v atraktivno skupino 4, v kateri so še Srbija, Norveška in Švedska, so se oglasili z Nogometne zveze Slovenije. Selektor članske reprezentance Matjaž Kek je nad razpletom žreba navdušen. Predsednik zveze Radenko Mijatović nekoliko manj, a je tudi on zadovoljen.

“Ni kaj dosti za komentirati. Morda bo zdaj kdo videl, kaj je to, da smo se uvrstili v ligo B, pomenilo. To je mini evropsko prvenstvo. Super skupina. Bolj idealno si ne bi mogli želeti. Čakajo nas nasprotniki, ki imajo težo. Prave reprezentance. Čakajo nas prave tekme,” je navdušen Matjaž Kek, ki je Slovenijo lani z zmago v svoji skupini lige C popeljal razred višje.

Takrat je v skupini z Grčijo, Kosovim in Moldavijo neporažen (štiri zmage in dva remija) osvojil prvo mesto. Tokrat ga čakajo nekoliko zahtevnejše nasprotnice. Norveška, Švedska in Srbija. Z vsemi tremi se je Slovenija že merila. Dvakrat s Švedsko, šestkrat s Srbijo in največkrat, kar devetkrat, z Norveško, s katero je bila v skupini tudi v krstni izvedbi lige narodov 2018/19.

Kar štiri od šestih tekem bo Slovenija odigrala v prvi polovici prihodnjega junija, preostali dve pa tri mesece pozneje, septembra.

“To so top ekipe. Top reprezentance. Igrali bomo kar štirikrat v enem terminu, junija, kar je nekaj neverjetnega, a bo velik izziv. Kot sem rekel, to je zame evropsko prvenstvo v malem. Upam, da bo Slovenija dobra, konkurenčna. Prepričan sem, da bomo gledali dobre tekme,” je še povedal selektor Kek.

Mijatović: Pričakujem dobre tekme in soliden rezultat

Žreb v Nyonu je komentiral tudi prvi mož slovenskega nogometa. “Dobili smo izjemno težko, ampak atraktivno skupino, v kateri se bo dalo tekmovati. Igralci bodo motivirani. So pa to nasprotniki, proti katerim si ne bomo smeli privoščiti, da bi igrali toplo-hladno. Tega ta skupina ne bo dovolila. Nadejam se dobrih tekem in solidnega rezultata,” je povedal Radenko Mijatović.

“Pred žrebom si nisem želel dveh skandinavskih reprezentanc, saj nam je proti Skandinavcem vedno težko. Gre za atraktivne nasprotnike, ki bi glede na kakovost sodile v ligo A. Sigurno pa so to boljši nasprotniki, kot če bi igrali na vzhodu. Igralci bodo motivirani. To bo tekmovalna, dobra skupina, v kateri lahko vsak premaga vsakogar,” je še dejal Mijatović.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje