Ko je dvignil formo, je Slovenija začela osvajati točke

Liga narodov 13. Jun 202213:49 > 14:58 0 komentarjev
Foto: SK

Na prvih dveh tekmah je bil pod zahtevanim nivojem. In od tega Jaka Bijol ne beži. Po tekmi s Srbijo (2:2) in zaključku junijskega ciklusa Lige narodov se je ustavil pred novinarskimi mikrofoni in pojasnil, kje je razlog za njegove slabše predstave na obračunih s Švedsko in Srbijo ter kaj se je nato v ekipi spremenilo skozi gostovanje v Oslu.

Včerajšnja tekma je bila dober povzetek tega, kar se je z njim dogajalo skozi junijski reprezentančni cikel. V prvem polčasu je imel, tako kot vsi slovenski nogometaši, ogromno težav z dominantno, razigrano in podjetno Srbijo, ki je naši izbrani vrsti odčitala pravo nogometno lekcijo. V drugem delu pa je raven svoje igre dvignil za nekaj nivojev in bil na koncu še kako zaslužen za to, da je Slovenija vknjižila še drugo točko v drugem kakovostnem rangu Lige narodov.

“V nogometu se včasih poklopijo določene stvari, ki dvignejo celotno ekipo. V prvem polčasu smo padli pod nasprotnikov vpliv in nismo ujeli ritma tekme. Igrali smo proti izjemno kvalitetnim igralcem, proti katerim moraš biti ves čas na svojem maksimumu, sicer to hitro izkoristijo. V drugem polčasu pa so morda prehitro mislili, da bodo tekmo dobili, a smo jim pokazali, da v Stožicah ne bo tako lahko. Čeprav, moramo si priznati, vzdušje je bilo danes kar nekoliko žalostno. Smo pa dokazali, da če smo pravi, lahko igramo proti vsaki reprezentanci,” je razmišljal Jaka Bijol.

Tega, kaj se je dogajalo v slovenski slačilnici med polčasom, verjetno do potankosti nikoli ne bomo izvedeli. Glavno besedo naj bi imeli Boštjan Cesar, Jasmin Kurtić in Jan Oblak. Bijol razpoloženje v garderobi opisuje takole:

“Motivacija, motivacija in še enkrat motivacija. To je ključno. Na koncu nam je uspelo priti do točke. Če bi imeli še nekaj več sreče, bi lahko prišli celo do zmage. Vemo, kakšno tekmo smo odigrali v Beogradu, brez naboja in brez energije. Tudi prvi polčas je bil tak. Je pa zdaj po dveh remijih spet vse odprto. Najbolj pomembno je, da smo v igri za obstanek.”

Zaveda se, da mora biti še bolj konstanten

Ko je govora o igri slovenske izbrane vrste, je bila obramba tako na tekmi proti Švedski kot tudi proti Srbiji v Beogradu ves čas na udaru. Najprej nasprotnikovih napadalcev, nato pa kritik javnosti. Od tega, da tudi sam ni bil na želenem nivoju naš sogovornik ne beži.

“Sam pri sebi najbolje vem, kako igram, za to ne potrebujem medijev. In vem, da sem slabo odigral prvi dve tekmi. V nogometu pa je včasih potrebno razumeti nekatere stvari. Vem, da lahko pomagam reprezentanci, moram pa biti še bolj konstanten. V Rusiji dva meseca nisem treniral in na zbor nisem prišel v pravi formi. In na tem nivoju se to hitro pozna. Ko pa ujameš pravi ritem, potem je vse lažje in k sreči sem ga zdaj na koncu ciklusa ujel,” za zaključek pogovora razmišlja 23-letnik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!