Kurtić optimist glede prihodnosti slovenske reprezentance

Liga narodov 4. Jun 202220:53 > 05. Jun 2022 16:32 0 komentarjev
Jasmin Kurtić med novinarsko konferenco v Beogradu. FOTO: Uroš Skaza.

"Verjamem, da se bo trud na koncu obrestoval," o prihodnosti reprezentance, ki še vedno išče rezultate, dan pred tekmo lige narodov proti Srbiji v Beogradu pravi najizkušenejši slovenski reprezentant Jasmin Kurtić.

Tekmo, ki bo na sporedu v nedeljo ob 20.45, si boste lahko ogledali v prenosu na SK.

“Vemo, kaj moramo narediti. Imamo zelo malo časa za pripravo na tekmo, a je to po drugi strani dobro, saj lahko hitro pozabimo na tekmo s Švedsko in razmišljamo o naslednji. Nov dan, nova pričakovanja, nov izziv, nova velika reprezentanca. Smo pripravljeni. Dali bomo vse od sebe,” je na novinarski konferenci na Marakani pred prvim in tudi zadnjim treningom na prizorišču jutrišnje tekme povedal Jasmin Kurtić.

Slovenija, ki je bila daleč od uvrstitve na svetovno prvenstvo v Katarju daleč od uspeha, je tudi ligo narodov začela s porazom, v četrtek je v Stožicah klonila z 0:2, čeprav ni igrala slabo, prav tako pa reprezentantom ne gre očitati truda, ki ga kažejo na igrišču.

“Igramo proti vrhunskim reprezentancam, z vrhunskimi nogometaši, ki igrajo v velikih klubih. Če imamo dve, tri priložnosti, jih moramo izkoristiti. Proti Švedom smo imeli nekaj priložnost. Če bi eno od njih izkoristili, bi šla tekma v drugo smer. Ne obremenjujemo se preveč. Delali bomo, kot smo doslej. Verjamem, da se bo trud na koncu obrestoval,” je pot do lepše prihodnosti za slovenski nogomet na najvišji ravni začrtal s 77 nastopi daleč najizkušenejši slovenski reprezentant od vseh, na katere selektor Matjaž Kek računa na junijski reprezentančni akciji, ki prinaša kar štiri tekme v desetih dneh.

V družbi Andraža Šporarja med treningom na Marakani. FOTO: Uroš Skaza.

O čem je Jasmin Kurtić še govoril:

O tem, ali se je po naporni sezoni težko motivirati za štiri junijske tekme:
“Ko prideš v reprezentanco, si vedno motiviran. Moraš biti, tudi če imaš za sabo sto tekem. Reprezentanca mora biti nekaj več. Zame je. Vedno pridem rade volje, vedno se odzovem. Tudi, če sem utrjen, tega ne bom pokazal, ampak bom dal vse od sebe.”

O tem, kaj pričakuje in zakaj Srbija še nikoli ni premagala Slovenije:
“Kaj bo odločilo, ne vem. Lahko pa povem, da smo pripravljeni in bomo dali vse od sebe. Poskusili bomo popraviti napake, ki smo jih počeli proti Švedski, oziroma jih minimizirati. S tem, da nas Srbija še ni premagala, se pa ne obremenjujemo. Mislimo le nase in na cikel tekem, ki je pred nami.”

O ligi narodov:

“Vsako tekmovanje ti nekaj prinese. Dali bomo vse od sebe. Gremo na rezultat. Dokazati, da lahko.”

O tem, kaj je videl na tekmi med Srbijo in Norveško:
“Ne prav veliko, saj se o tem še nismo veliko pogovarjali. Imeli smo sestanek, bomo pa do začetka tekme zagotovo dobili vse informacije, ki jih potrebujemo.”

O tem, koliko lažje bo Sloveniji, ker pri Srbiji ne bo Dušana Vlahovića:

“Srbija ima vrhunske napadalce, tako da, kdorkoli bo igral, ne bo velike razlike. Vsi napadalci Srbije igrajo v vrhunskih klubih. Pripravljeni moramo biti na vse.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!