Messi in Neymar na slovenskih zelenicah?

Liga narodov 17. Dec 202119:05 > 19:11 3 komentarji
Bosta največja zvezdnika argentinske in brazilske izbrane vrste v prihodnosti igrala v Stožicah? V teoriji bo to mogoče, če se bo liga narodov. res razširila. Foto: Guliverimage

Ligi narodov Evropske nogometne zveze (Uefa) bi se že v letu 2024 lahko pridružilo 10 reprezentanc iz Južne Amerike, sporočilo Uefe povzema nemška tiskovna agencija dpa.

“Uefa dela na vrsti projektov s Conmebolom (Južnoameriška nogometna zveza), tudi na skupni ligi narodov, a še nič ni določeno in odločitve o tem še niso sprejete,” so v petek zvečer zapisali pri Uefi.

Liga narodov trenutno združuje 55 evropskih reprezentanc. Slovenija bo v naslednji izvedbi igrala v ligi B in zahtevni skupini s Švedsko, Srbijo in Norveško.

Širitev v Južno Ameriko?

Nekatere zamisli Uefe pa je podrobneje razkril poljski član izvršnega odbora Zbigniew Boniek, ki je govoril o možnem sprejemu deseterice južnoameriških reprezentanc.

“To je zadnja liga narodov v aktualnem formatu. Po letu 2024 bo v ligi A, kjer zdaj igra 16 reprezentanc, 22 moštev. Pridružila se bo šesterica iz Južne Amerike. Štiri reprezentance pa bodo dodane ligi B,” je za poljski portal Meczyki povedal 65-letni nekdanji zvezdnik.

Ta je dodal še, da natančen format, kako in kdaj bodo reprezentance igrale med seboj, še ni določen. Glede na to, da Slovenija trenutno nastopa v ligi B, Argentina in Brazilija pa bi vsaj v prvi izvedbi kot najboljši južnoameriški ekipi zagotovo igrali v ligi A, je v teoriji možno, da bi v ljubljanskih Stožicah zaigrala tudi Neymar ali Lionel Messi.

Vse močnejša vez

Ni skrivnost, da sta Uefa in Conmebol vse bolj povezana. Sodelovanje sta že podaljšala do leta 2028, del partnerstva pa je tudi obračun evropskega prvaka Italije s prvakom Južne Amerike Argentino 1. junija prihodnje leto v Londonu.

Obe zvezi prav tako močno nasprotujeta ideji predsednika Mednarodne nogometne zveze Giannija Infantina o organizaciji nogometnih svetovnih prvenstev na dve leti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje