Luka Modrić razveselil ljubitelje nogometa

Katar 2022 18. Dec 20229:31 1 komentar
Foto: Guliverimage

Zvezdnik Reala Madrida Luka Modrić je v soboto popeljal Hrvaško do bronaste medalje na svetovnem prvenstvu in razkril, da bo svojo reprezentančno kariero podaljšal še vsaj v leto 2023. Kapetan ognjenih si želi s Hrvaško osvojiti nogometno ligo narodov.

Statistiki nogometne igre, ki jih navaja francoska tiskovna agencija AFP, so izračunali, da je 37-letni Modrić v soboto, ko je Hrvaška v boju za bron z 2:1 premagala Maroko, osvojil svojo 162. zmago na nogometnih igriščih. Pred štirimi leti v Rusiji je bil Modrić del izbrane vrste južnih sosedov Slovenije, ki so zaigrali v finalu in na koncu izgubili proti Franciji ter osvojili srebro.

Finale spremljamo v živo:

Naslednji cilj Hrvaške in njenega kapetana Modrića, ki reprezentančnega dresa še ne namerava upokojiti, bo osvojiti naslov prvaka lige narodov prihodnjega junija v finalu najboljših štirih ekip stare celine, v katerem bodo igrale tudi Nizozemska, Italija in Španija.

“To je načrt,” je Modrić odgovoril na vprašanje, ali namerava še naprej igrati reprezentančni nogomet. “Neumnost bi bila, da ne bi igral v ligi narodov, potem pa bomo videli, kako naprej. Vsekakor želim ostati v ligi narodov.”

Kapetan Hrvaške Luka Modrić. Foto: Guliverimage

Hrvaško je v polfinalu svetovnega prvenstva premagala Argentina, ki jo je navdihnil Lionel Messi, vendar je Modrić vztrajal, da si je njegova ekipa utrdila mesto med nogometnimi velesilami tega globalnega športa. “Dosegli smo nekaj velikega za hrvaški nogomet. Želeli smo zlato, bili smo blizu,” je povedal v intervjuju za hrvaško radiotelevizijo HRT.

“Na koncu se bomo na Hrvaško vrnili kot zmagovalci. Hrvaška ni nikakršen čudež, ki se pojavi vsakih 20 let. Dokazali smo, da smo nogometna stalnica na največjih tekmovanjih, da na nas ne morejo gledati kot na nekakšne obstrance, črne ovce, ampak kot na nogometno silo.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje