Man Utd bo poleti napadel Jana Oblaka

Nogomet 29. Jan 202410:47 1 komentar
Jan Oblak. FOTO: Profimedia.

Najboljšega slovenskega nogometaša Jana Oblaka že vrsto let povezujejo z Manchester Unitedom. Zdaj so v javnosti zaokrožile informacije, da bo šel velikan z Old Trafforda poleti resno v akcijo za nakup dolgoletnega zvezdnika Atletico Madrida.

Nekateri mediji na Otoku in v Španiji pišejo, da bo Manchester United poleti poslal uradno ponudbo za Jana Oblaka v višini 45 milijonov evrov.

31-letni slovenski zvezdnik ima z Atletico Madridom, za katerega igra že skoraj desetletje, podpisano dolgoročno pogodbo do leta 2028, zato je vprašanje, ali bo ta vsota dovolj, a če bi na tak scenarij pristal kapetan slovenske reprezentance, s katero bo poleti nastopil na evropskem prvenstvu, bi se prestop utegnil zgoditi.

Manchester United ima v zadnjem času velike težave z vratarji. Lani poleti je odštel 50 milijonov evrov milanskemu Interju za nigerijskega vratarja Andreja Onano, ki pa na Old Traffordu za zdaj ni prepričal in je tarča številnih kritik.

Oblaka z Manchester Unitedom povezujejo že več let, v preteklosti se je omenjalo tudi odškodnine v višini stotih milijonov evrov, ki pa zdaj, ko je zvezdnik slovenskega nogometa presegel mejo 30 let starosti, ni več najbolj realna.

Postal bi peti najdražji vratar v zgodovini

Pod rekorden vratarski nakup v zgodovini nogometa se je sicer leta 2018 podpisal londonski Chelsea, ki je za Španca Kepo Arrizabalago odštel 80 milijonov evrov.

Do zdaj sta ob njem in Onani 50 milijonov evrov ali več stala le še dva vratarja.

Brazilec Alisson, za katerega je Liverpool leta 2018 plačal 62,5 milijona evrov in legendarni Italijan Gianluigi Buffon, za katerega je torinski Juventus daljnega leta 2001 odštel 53 milijonov evrov.

Če bi Manchester United zanj poleti res plačal 45 milijonov evrov, bi Oblak, za katerega je Atletico Madrid lizbonski Benfici leta 2014 odštel 16 milijonov evrov, postal peti najdražji vratar v zgodovini.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje