Man Utd spet lovi Šeška. Bo že pozimi odšel na Old Trafford?

Nogomet 2. Dec 202213:03
Benjamin Šeško je še vedno na seznamu želja velikega Manchester Uniteda. FOTO: Guliverimages.

V zadnjem času so spet zaokrožile govorice o zanimanju Manchester Uniteda za slovenskega nogometnega talenta Benjamina Šeška. Na Old Traffordu naj bi ga videli kot zamenjavo za Cristiana Ronalda. Govorice smo preverili pri zastopniku 19-letnega napadalca RB Salzburga Elvisu Bašanoviću.

Manchester United je Benjamina Šeška lovil že poleti, a se je ta na koncu odločil za selitev v RB Leipzig, h kateremu bo odšel šele po koncu sezone za 24 milijonov evrov in postal slovenski rekorder. Toda teoretično je možno, da bo 19-letnik, ki je v zadnjih mesecih postal prvo ime napada slovenske reprezentance, kam drugam prestopil, še preden bo sploh odšel v Nemčijo.

Z Otoka v zadnjem času spet prihajajo vse glasnejše govorice o tem, da je Šeško velika želja Manchester Uniteda, pri katerem naj bi si ga želel predvsem nizozemski trener Erik ten Hag. Na Old Traffordu naj bi že delali na tem, da bodo Nizozemcu uresničili željo in najstniškega slovenskega napadalca k sebi zvabijo že prihodnji mesec, zato smo govorice preverili pri Šeškovem zastopniku.

V nedeljo zjutraj si boste lahko na naših spletnih straneh prebrali veliki intervju z Benjaminom Šeškom, v katerem je mladi zvezdnik slovenskega športa spregovoril o odraščanju, zasebnem življenju, prestopu v Leipzig, slovenski reprezentanci, primerjavah z Zlatkom Zahovićem in še marsičem. Ne zamudite!

Za Old Trafford je še prezgodaj

“Vedno je lepo slišati, ko te povezujejo s tako velikim klubom, kot je Manchester United, ampak mi smo se z namenom odločili, da Benjamin odide v Leipzig. Je še zelo mlad. V zadnjem času je naredil velike korake, zato gremo korak za korakom. Skoraj nemogoče je, da bi se pred prestopom v Leipzig kaj zgodilo,” nam je povedal Elvis Bašanović, a v isti sapi dodal, da zanimanje obstaja.

“Sem v rednih stikih z Manchester Unitedom in še nekaterimi velikimi klubi, a se za zdaj ne dogaja nič konkretnega, kar pa ne pomeni, da se v prihodnosti morda ne bo. Toda mislim, da je vseeno najbolje, če Benjamin najprej izkusi nemško Bundesligo, ki bo zanj velik preskok, se tam prilagodi in postane uspešen, potem pa gre naprej. Ni potrebe po hitenju. Je še zelo mlad. Tudi čez tri leta bo še mlad. Za klube, kot so Manchester United in nekateri drugi velikani, bo še čas,” je še povedal Primorec, ki že od najstniških let skrbi za Šeškovo kariero.

Erik ten Hag ima v napadu trenutno na voljo le Anthonyja Martiala. FOTO: Guliverimages.

Manchester United nujno potrebuje napadalca

Manchester United novega napadalca išče po odmevnem razhodu s petkratnim dobitnikom zlate žoge Cristianom Ronaldom tik pred začetkom letošnjega svetovnega prvenstva. Na seznamu želja je tudi nizozemski napadalec PSV Eindhovna Cody Gakpo, ki je v Katarju zablestel s tremi goli, v igri pa naj bi bil tudi srbski napadalec Juventusa Dušan Vlahović.

Trenutno ima z 20 naslovi državnega prvaka najuspešnejši angleški nogometni klub, ki je bil trikrat tudi evropski prvak, na svojem seznamu le enega osrednjega napadalca. To je Francoz Anthony Martial, ki pa ima v tej sezoni obilo težav z zdravjem, zato je v vseh tekmovanjih odigral vsega sedem tekem.

Komentari

Vaš komentar