Mandarić za SK: Odgovor Olimpije je klasično sprenevedanje

Nogomet 8. Apr 202212:50 > 12:53 2 komentarja
Foto: Uroš Skaza

Včeraj je Milan Mandarić znova pretresel nogometno javnost. Vodstvu Olimpije, ki mu je oktobra predal oblast v ljubljanskem prvoligašu, je očital, da ne izpolnjuje svojih pogodbenih obveznosti, zaradi česar je proti klubu sprožil tudi sodni postopek. V zmajevem gnezdu so se nemudoma odzvali in srbsko-ameriškega poslovneža označili za lažnivca. Po prespani noči Milan Mandarić na očitke odgovarja ...

Včerajšnje obtožbe na relaciji NK Olimpija Ljubljana – Milan Mandarić:

“Odgovor Olimpije predstavlja klasično sprenevedanje in izogibanje odgovornosti. Neumna, zavajajoča in sprevržena je laž, da sem skrival kakršnekoli dokumente o terjatvah kluba, ki sem jih povzročil. Zakaj bi to počel? Za sklenitev posla z g. Adamom Deliusom sem dal osebna poroštva in garantiral s svojim osebnim premoženjem v ZDA. Če bi res skrival dokumente, bi sam sebi povzročal škodo,” nam ob današnjih vprašanjih na to, kako komentira včerajšnji odziv NK Olimpija Ljubljana, odgovarja Milan Mandarić. 

In nadaljuje: “Enako zavajajoča je trditev o ugotovljenih “več kot  sedemnajstih” novih terjatvah. V dokumentu, ki smo ga namesto poplačila dolga dobili od predstavnikov novih lastnikov, je našteto natančno sedemnajst postavk, o katerih nas predstavniki novega lastnika niso prej nikoli obvestili ali vprašali za naše mnenje glede njihov utemeljenosti. Najvišja postavka do nekdanjega trenerja Save Miloševića znaša 317 tisoč evrov je nastala potem, ko je bila že podpisana pogodba med novim in starim lastnikom Olimpije.”

Kdo je odpustil Sava Miloševića in kdo mu mora plačati odškodnino?

Poleg milijona evrov, ki so mu ga po pričevanju Milana Mandarića še dolžni vodilni možje Olimpije, je jedro spora torej tudi vprašanje, kdo je pravzaprav odpustil Sava Miloševića in kdo mu je potemtakem dolžan plačati odškodnino. V taboru Milana Mandarića svoj prav dokazujejo tudi s posnetkom izmenjave sporočil med novim in starim vodstvom Olimpije.

“Iz priložene korespodence je jasno izpostavljena namera novih lastnikov, da odslovijo trenerja Miloševića in ga nadomestijo z Dinom Skederjem. Nedvomno je izražena zahteva, da ga odslovijo iz krivdnih razlogov,” poudarja 83-letni poslovnež.

Po besedah nekdanjega predsednika NK Olimpija Ljubljana obstajajo tudi uradni dokumenti, ki dokazujejo, da je Milošević odšel na željo novih lastnikov Olimpije: “O tem imamo dodatne dokaze iz uradne korespodence, ki jih bomo razkrili pred sodiščem. Javno je znano, da sem takrat večkrat opozarjal, da je potrebno s trenerjem doseči dogovor. Namesto tega so novi lastniki vztrajali na krivdni razrešitvi. Z namenom, da bi čim prej postavili svojega človeka. Poizkus, da se terjatve, ki jih zahteva Savo Milošević, obesijo meni, je pravzaprav poizkus, da me prikrajšajo za 317 tisoč evrov.”

Klubu zaradi spora med Deliusom in Mandarićem ne grozi nevarnost

Čeprav bosta Adam Delius in Milan Mandarić, ki sta si 19. oktobra 2021 na novinarski konferenci nasmejana podala roke, v naslednjih dneh in tednih zadevo reševala na sodišču, delovanje kluba, ki gre v teh dneh skozi postopek licenciranja za prihodnjo sezono, po besedah Mandarića ne bi smelo bilo ogroženo.

“Za terjatve, ki so ostale za mano v Olimpiji, sem na notarskem računu zagotovil več kot dovolj denarja za njihovo poplačilo in s te strani Olimpiji ne grozi nobena nevarnost. Tudi zaradi tožbe, ki sem jo na sodišču sprožil proti gospodu Adamu Deliusu, Olimpiji ne grozi nobena nevarnost. Gospod Delius je za sklenjeni posel dal osebna poroštva, tako kot jih je dal gospod Mandarić, zato izid sodnega postopka v ničemer ne vpliva na finance kluba. Olimpija lahko izgubi licenco samo v primeru, da so denar, ki je bil namenjen poplačilu terjatev, porabili za plače ali druge namene,” pojasnjuje srbsko-ameriški poslovnež.

Mandarić v zaključku izpostavlja: “Odgovor PR predstavnika Olimpije predstavlja razžalitev, zaradi česa se bodo avtorji tega odgovora morali zagovarjati na sodišču.”

Zmaga na derbiju bi Olimpijo odpeljala v oazo miru

Milan Mandarić in Adam Delius se bosta torej v prihodnosti srečevala na sodišču, situacija pa je nov dokaz tega, da v ljubljanski Olimpiji prav veliko miru nikoli ni. Kar zadeva igrišče, ki je in ki mora biti vselej najpomembnejše, pa se vendarle zmaji precej neobremenjeno zaradi spora starega in novega vodstva pripravljajo na jutrišnji večni derbi, ko se želijo v Ljudskem vrtu znova vrniti v boj za državni naslov. Morebitna zmaga bi bila najboljše sredstva za to, da se nenogometne teme znova potisnejo nekoliko v ozadje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje