“Maribor ima problem identitete.” (VIDEO)

Nogomet 4. Jan 202414:00

V posebni epizodi magazina Pod prečko je bil naš gost najboljši strelec slovenske reprezentance in nekdanji športni direktor Zlatko Zahović, ki je poskrbel za analizo jesenskega dela Prve lige Telemach. Zahovič je izčrpno analiziral tudi Maribor, ki ima po njegovem mnenju 'problem identitete'.

“Maribor ima problem identitete. Povratek Šimundže je prvi korak v pravo smer, a se je potrebno zavedati, da Ante nima izvršilne moči. Je strokovno podkovan, povsem predan svojemu delu in klubu, kar me zelo veseli glede na to, kaj bi naj Maribor bil in kaj Maribor pomeni,” je o trenerju vijoličastih razmišljal Zahovič in se nato dotaknil še Damirja Krznarja, ki se je močno vpletal tudi v delo športnega direktorja.

“Ko v klub pride tujec in se vpleta v prestopno politiko, dobimo trenerjeve igralce, igralce športnega direktorja in ostale. Pri Anteju, ki se mora vpletati zaradi raznoraznih stvari, pa bomo dobili igralce Maribora. To je med drugim DNK Maribora, vidim pa, da še vedno ne vedo, kaj je DNK Maribora. Razumevanje tega ni enostavno, za razumevanje potrebuješ veliko kilometrine.”

Celotno oddajo, v kateri smo gostili Zlatka Zahovića, si lahko ogledate na povezavi.