Maribor ujel odličnega vezista Tabora

Nogomet 20. Jul 202121:01 > 21:46
Antoine Makoumbou bo po mnenju Šulerja podrl vse mariborske rekorde. foto: NK Maribor.

Maribor se je pred nadaljevanjem sezone okrepil z s 23-letnim francoskim vezistom Antoinom Makoumbom, ki se v štajersko prestolnico seli iz vrst Tabora, so sporočili iz kluba.

V Mariboru še niso zaključili s trgovanjem, so sporočili ob predstavitvi že osme okrepitve to poletje. Vezno vrsto je okrepil Antoine Makoumbou, dosedanji član prvoligaša iz Sežane prihaja v Ljudski vrt na enoletno posojo z možnostjo odkupa.

“Pomembna zadeva za NK Maribor, Antoine je eden izmed igralcev, ki je bil v prejšnji sezoni med najbolj izstopajočimi posamezniki v ligi, z redko videno lahkotnostjo v igri. Glede na njegov potencial in ob spoznanju, da je bil na radarju številnih klubov, nam je uspel velik met,” je ob predstavitvi dejal športni direktor Maribora Marko Šuler.

“Nogometno se je izšolal v akademiji Monaca, kakovost, ki jo je potrdil v Sežani, pa lahko v Mariboru le še nadgradi,” je dodal Šuler. V Stockholm na tekmo proti Hammarbyju v kvalifikacijah konferenčne lige ne bo odpotoval.

Makoumbou je prve nogometne korake naredil v rojstnem Parizu, štiri leta preživel v akademiji Monaca, pred prihodom v Slovenijo pa je bil član Ajaccia in Mainza. Za igranje v vijoličastem si je izbral dres s številko 29.

“Vesel sem, da sem tukaj. Imel sem še nekaj drugih ponudb, a sem izbral Maribor, saj verjamem, da pomeni najboljšo izbiro na moji nadaljnji razvojni poti. Tabor je pomenil dobro stopnico ob začetku moje zgodbe v Sloveniji, selitev v Maribor pa je velik korak naprej, saj gre za največji klub v državi, ki mi lahko omogoči napredek,” je odločitev komentiral Francoz.

Komentari

Vaš komentar