Marko Šuler o najbolj vročih mariborskih imenih na tržnici

Nogomet 4. Feb 202311:43 0 komentarjev
Foto: Uroš Skaza

V zadnjih dneh so medijske zapise preplavile informacije o tem, da bo NK Maribor do konca januarskega roka ostal brez vsaj enega izmed nosilcev igre v zadnjem obdobju. Informacije je za spletno stran kluba pokomentiral športni direktor vijolic Marko Šuler.

Zimski prestopni rok v Ljudskem vrtu za zdaj ni pretirano pester. Vse, kar se je dogajalo, se je v smeri odhodov. Preteklost Maribora je tako Vid Koderman, ki se je preselil v Koper, Roko Baturina je prekinil posojo v mestu ob Dravi in se odpravil v Španijo. Danijel Šturm in Vladan Vidaković sta odšla na začasno kaljenje v Aluminij oziroma gruzijski Dinamo Batumi.

A ko je govora o odhodih, se v zadnjem obdobju veliko omenja tudi imeni Žan Vipotnik in Ažbe Jug. Mariborski napadalec je zablestel v zaključku jeseni in na šestih tekmah dosegel kar devet zadetkov, kar je na vrata Ljudskega vrta že privabilo številne tuje snubce.

Vipotnik je trenutno najbolj iskan, zanj je izraženo zanimanje iz različnih držav. Moja želja ostaja, da ostane z nami in da preložimo morebiten odhod vsaj do poletnega prestopnega roka. Zdaj že povpraševanje dosega številke, ko več ne moreš z gotovostjo trditi, da ga bomo stoodstotno lahko zadržali,” aktualno situacijo v zvezi z napadalcem Maribora komentira športni direktor Marko Šuler.

Žana Vipotnika bo očitno zelo težko zadržati v Ljudskem vrtu. Foto: Uroš Skaza

Za Juga ponudb ni, a to se lahko spremeni

Drugo vroče ime v povezavi z odhodi je prvi čuvaj mreže vijolic Ažbe Jug. Zanj, kot smo poročali včeraj, Mariborčani uradne ponudbe še niso dobili.

“Zanimanje obstaja, to lahko potrdim. Konkretne ponudbe nismo prejeli, se pa skozi dosedanje stike nakazuje, da bi se morda lahko kaj zgodilo v prihodnjih dneh. Vemo, da se v ZDA kadrovanje šele začenja, tudi evropsko tržišče je še odprto v nekaterih državah. Ažbe je v letih, ko je pripravljen na korak v tujino. Toda njegov status je nespremenjen, z mislimi je pri nadaljevanju naše skupne zgodbe. Če bo prišlo do ponudbe, se bomo pogovorili,” poudarja prvi kadrovnik vijolic in dodaja, da bodo v primeru Jugovega odhoda rešitev na mestu prvega vratarja našli znotraj obstoječega kadra.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!