Messi na svetovnih prvenstvih morda še ni rekel zadnje

Nogomet 4. Dec 20238:44 1 komentar
FOTO: Profimedia.

Osemkratni dobitnik zlate žoge Lionel Messi bo z argentinsko nogometno vrsto zagotovo nastopil na južnoameriškem prvenstvu prihodnje leto, ne izključuje pa niti ponovne udeležbe na naslednjem svetovnem prvenstvu leta 2026.

“Dokler se bom počutil dobro, vam zagotavljam, da bom še naprej nastopal za Argentino. Zdaj razmišljam le o tem, kako se uvrstiti na južnoameriško prvenstvo in na njem zaigrati,” je v dokumentarni seriji “Champions, A Year Later” televizijske hiše ESPN razkril eden najboljših nogometašev vseh časov Lionel Messi.

Ni skrivnost, da se izjemna kariera Argentinca približuje koncu. Prihodnje leto bo dopolnil že 37 let, a kljub temu ne izključuje možnosti, da bi za argentinsko vrsto nastopal še nekaj let. Kot je poudaril, morda celo na naslednjem svetovnem prvenstvu leta 2026, ki ga bodo gostile ZDA, Kanada in Mehika.

“Čas bo pokazal, ali bom na naslednjem svetovnem prvenstvu. Takrat bom v letih (39, op. p.), ki nogometašu običajno ne dovoljujejo, da se udeleži takšnega tekmovanja. Vedno bom želel tekmovati, sam pa bom prvi, ki bom vedel, ali to lahko počnem na primerni ravni,” je poudaril nogometni zvezdnik.

Čez natanko dva tedna bo sicer minilo eno leto, odkar je Messi v svojem petem poskusu z Argentino osvojil naslov svetovnega prvaka. Lovorika, ki predstavlja krono v njegovi karieri, mu je prinesla naziv najboljšega posameznika lanskega mundiala, letos pa še osmo zlato žogo.

Messi, argentina
Foto: Profimedia

Odločitev za Messija ni lahka

Tako zmaga v Katarju kot slavje leto poprej na južnoameriškem prvenstvu sta predstavljala pravi obliž na Messijeve rane, saj je pred tem z Argentino izgubil v kar treh zaporednih finalih – leta 2014 na SP v Braziliji in nato še v letih 2015 in 2016 v južnoameriškem prvenstvu.

“Po tem, ko smo trpeli toliko let, sedaj doživljamo posebne trenutke in občutke, ki jih nisem občutil nikoli prej. V tem želim kar najbolj uživati,” je povedal Messi in pohvalil vzdušje, ki vlada v reprezentanci. “V ekipi se počutil zelo dobro, Je zelo močna in povezana med sabo. Smo ekipa, ki je rada skupaj. Vse to želim izkoristiti, ob tem pa ne razmišljati, kaj bo čez dve, tri leta, kar je v življenju nogometaša zelo veliko.”

Da se je Messiju z osvojitvijo naslova svetovnega prvaka odvalil velik kamen od srca, bržkone dokazuje tudi njegov prestop v ZDA, kjer je letos okrepil Inter iz Miamija. Sam priznava, da se dobro zaveda, da je odšel igrati v manjšo oziroma manj konkurenčno ligo, a obenem dodal, da je šlo za zelo osebno odločitev.

“Osvojitev svetovnega prvenstva me je spremenila. Sedaj sem pomirjen, saj vem, da sem v svojem poklicu dosegel vse. Morda se bomo na prihajajočem južnoameriškem prvenstvu znova odrezali dobro in bom nadaljeval. Morda tudi ne, odločitev ni lahka,” je še pripomnil Messi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje