Peter Prevc v deseterici, Kraft nadaljuje pohod

Smučarski skoki 3. Dec 202318:40 > 18:43 1 komentar
Stefan Kraft
Foto: profimedia

Stefan Kraft je v Lillehammerju na Norveškem prišel do četrte zaporedne zmage na uvodu letošnje sezone. Peter Prevc je bil najboljši Slovenec na 10. mestu.

Avstrijec Stefan Kraft je na začetku sezone razred zase. V Lillehammerju je prišel do svoje 34. zmage v svetovnem pokalu in že četrte letošnje. Za 5,9 točke je ugnal drugega Nemca Andreasa Wellingerja, tretji je bil Kraftov rojak Jan Hörl.

Najboljši Slovenec na tekmi je bil Peter Prevc, ki je v finalu skočil 140 metrov in se prebil na 10. mesto. V finalu so nastopili še štirje Slovenci. Anže Lanišek in Timi Zajc sta se uvrstila na 14. oziroma 15. mesto, Žiga Jelar in Domen Prevc pa sta končala na 26. oziroma 27. mestu.

“Še ena zanimiva tekma je za nami. Ni nam uspelo streti nemško-avstrijskega kompleta, ki nas nadvlada to zimo. S svojimi skoki sem zadovoljen, predvsem z dolgim skokom v drugi seriji,” je po tekmi dejal Peter Prevc, ki je v finalni seriji pridobil eno mesto. Za mesto je v primerjavi s prvim skokom napredoval tudi Lanišek, medtem ko je Zajc enega izgubil. “Še ena težka tekma. Skoki so bili solidni, včeraj pa so bili boljši. Glede na razmere v kakršnih sem skakal danes, je bilo kar zanimivo, tako da gremo lahko z dvignjeno glavo naprej,” je bil po preizkušnji optimističen Lanišek.

Podobno svetlogled ostaja tudi Zajc, ki je sicer poudaril, da je imel ta konec tedna v Lillehamerju nemalo težav. “Za mano je težak vikend. Kar veliko problemov sem imel že na mali skakalnici, danes pa mi razmere niso bile pisane na kožo. Naprej gremo z dvignjeno glavo. V Klingenthal,” je povedal 23-letnik.

Kraft je na četrti tekmi sezone še četrtič zmagal. V skupnem seštevku ima več kot 100 točk prednosti pred Wellingerjem.

Naslednji teden skakalce čakata dve tekmi v nemškem Klingenthalu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje