Messi proti Ronaldu: Prvo rundo je dobil Argentinec, ampak …

Katar 2022 25. Nov 202215:15 > 15:20
FOTO: Profimedia.

Po vsakem nastopu na svetovnem nogometnem prvenstvu v Katarju bomo s pomočjo Sofascora primerjali Lionela Messija in Cristiana Ronalda. Prvi je za nami. Kaj smo ugotovili?

Messi najboljši pri porazu

Lionel Messi je z Argentino doživel veliko razočaranje in izgubil z 1:2 proti Savdski Arabiji, kar je eno največjih presenečenj v zgodovini svetovnih prvenstev. Kljub temu zvezdnik PSG ni igral slabo.

Že na začetku tekme je prišel do strela, a se je z obrambo izkazal nasprotnikov vratar. V deseti minuti je bil Mohammed Al-Owais nemočen, ko je 35-letni argentinski zvezdnik uspešno realiziral enajstmetrovko in prišel do sedmega gola na mundialih. V 23. minuti je Messi zadel še drugič, toda njegovo veselje ni trajalo dolgo. Sodniki na čelu z glavnim, Slovencem Slavkom Vinčićem, so gol zaradi prepovedanega položaja razveljavili.

Do konca tekme je v gol Irana streljal trikrat, eno žogo je poslal mimo vrat. Uspeli sta mu dve preigravanji, prispeval je tudi tri ključne podaje in dobil štiri od desetih dvobojev. Sofascore je argentinskemu kapetanu, ki je igral od prve do zadnje minute, izračunal oceno 7,7, s katero je postal igralec tekme. Drugi najboljši je bil vratar Savdske Arabije z oceno 7,6.

Ronaldo med slabšimi pri zmagi

Cristiano Ronaldo? Tudi on je proti Gani zadel in postal prvi nogometaš, ki se je znašel med strelci na petih svetovnih prvenstvih. Portugalcu je uspelo tudi v letih 2006, 2010, 2014 in 2018. Portugalsko je po hitro dosojeni enajstmetrovki v vodstvo popeljal v 65. minuti.

Toda 37-letni zvezdnik, ki je bil po tekmi s strani organizatorja presenetljivo izbran za igralca tekme, proti Gani ob zmagi s 3:2 ni blestel. S končno oceno 6,7 je bil med slabšimi na igrišču. Boljšo oceno je Sofascorov algoritem namenil kar 12 nogometašem, ki so na tej tekmi igrali.

Donedavni član Manchester Uniteda, ki je trenutno brez kluba, je v 88 minutah zgrešil dve veliki priložnosti. Štirikrat je streljal, dvakrat v okvir vrat. Dobil je pet od desetih dvobojev, preigral nasprotnika ni niti enkrat.

 

Kaj nas čaka v drugi rundi?

Messi je torej dobil prvo rundo internega dvoboja z Ronaldom, a zagotovo ni zadovoljen. Z Argentino je ostal brez točk in se pred nadaljevanjem prvenstva, na katerem verjetno zadnjič lovi najpomembnejšo nogometno lovoriko, znašel v hudih težavah. Zagotovo bi bil takoj za, da bi bil najslabši na igrišču, Argentina pa bi osvojila tri točke.

Kako bo v nadaljevanju, izvemo kmalu. Messija že jutri čaka tekma drugega kroga skupine C proti Mehiki, na kateri bo skorajda nujno moral zmagati. Ronaldo bo v Katarju drugič na delu v ponedeljek, ko bi si na tekmi proti Urugvaju z zmago že lahko zagotovil napredovanje v izločilne dele iz skupine H.

Komentari

Vaš komentar