Milanič kandidat za klop Partizana, a v klubu vlada kaos

Nogomet 5. Jun 202216:51 > 16:56

Odkar je Darko Milanič zapustil klop ciprskega Pafosa, se praktično iz tedna v teden pojavi klub, ki naj bi se zanimal za njegove usluge. Po Dinamu, Celju in Rijeki je novo ime na tem sezamu beograjski Partizan. Po informacijah naših srbskih kolegov je v Primorec v resnici kandidat za klop črno-belih, a kaj, ko je teh kandidatov kolikor hočete. Nekdanji trener Olimpije Marko Nikolić je ponudbo Partizana že zavrnil.

Nogometni klub Partizan je v zadnji sezoni doživel boleč udarec. Pravzaprav dva udarca. Črno-beli so namreč tako v prvenstvu kot tudi v pokalu izgubili bitko z večnim rivalom Crveno Zvezdo, edina svetla točka sezone je nastop v Konferenčni ligi, kjer so Beograjčani v osmini finala izpadli proti kasnejšemu finalistu Feyenoordu.

Nov trener Partizana bo deloval v negotovih razmerah

Po končani sezoni je situacija v klubu po informacijah srbskih kolegov kaotična. V klubu so se ustvarile številne struje, vsaka izmed njih ima svojega kandidata za glavnega trenerja Partizana. Na klop črno-belih tako mediji širom Balkana praktično vsakodnevno selijo novo ime.

A v resnici določen del vodstva razmišlja o Darku Milaniču, ki je za Partizan igral med letoma 1986 in 1993, ter s klubom iz Humske postal jugoslovanski prvak (1987), dvakrat je osvojil tudi pokalno krono Jugoslavije (1989, 1992). Kasneje se je Primorec najbolj proslavil kot trener Maribora, s katerim je osvojil šest slovenskih naslovov, vodil pa ga je tudi v elitni Ligi prvakov.

Darko Milanič in Zlatko Zahović

Nikolić zavrnil ponudbo

V medijih se je s klopjo Partizana, ki ga je s koncem sezone zapustil Aleksandar Stanojević, povezovalo celo slovitega Italijana Andrea Pirla, ki naj bi mu klub za prevzem trenerske službe ponudil celo 1,5 milijona letno. No, ostalo je bolj pri govoricah, ki so nato na mesto glavnega trenerja črno-belih selile tudi nekdanjega trenerja Olimpije Marka Nikolića. A 42-letnik je vrnitev na klop svojega nekdanjega kluba že zavrnil, enako velja tudi za ponudbi, ki ju je prejel s strani moskovskih velikanov CSKA-ja in Dinama.

Foto: SPS
Komentari

Vaš komentar