Rokerski šov trenerja, ki ga v Beogradu po božje častijo

Nogomet 5. Jun 202214:10 > 14:351 komentar
Foto: SK

Slovensko nogometno reprezentanco nocoj v Beogradu čaka druga tekma junijskega cikla Lige narodov, ko se bodo izbranci Matjaža Keka na kultni "Marakani" udarili s Srbijo. Tekmo si boste lahko ekskluzivno ogledali na Sportklubu, program pa bomo obogatili tudi s studijskim delom, v katerem bo naš gost Slaviša Stojanović. Slednji je v Beogradu prava ikona.

Beograd je posebno mesto. Tudi v nogometnem smislu. In Slaviša Stojanović ima v srbski prestolnici prav poseben status. V sezoni 2013/2014 je kot trener Crvene Zvezde prekinil šest let trajajoč šampionski niz Partizana in državni naslov vrnil v vitrine kultnega kluba, ki domuje na ravno tako kultni “Marakani”.

52-letni Ljubljančan med navijači rdeče-belih še vedno uživa prav poseben status. Ko potrebuješ dostop do stadiona, samo stopi iz avtomobila in zapornica se odpre. Ko sede na kavo, do njega pristopijo navijači in se mu še enkrat iskreno zahvalijo, da je Zvezdi vrnil naslov. Ko pa večerja v svoji priljubljeni beograjski restavraciji Polet, ga lastnik povabi, naj se mu pridruži na odru.

Stojanović je znova dokazal, da mu pri igranju kitare vsaj med trenerji ni para, s pesmijo “Kreni prema meni” pa je izjemno pozitivno vzdušje beograjskega večera še dodatno razgrel tudi naš komentator Goran Obrez.

Slednji bo za vas skupaj z Dejanom Obrezom danes v živo prenašal tekmo med Slovenijo in Srbijo. Daljši intervju s Slavišo Stojanovićem, v katerem bomo obujali njegove beograjske spomine pa si boste v naslednjih dneh lahko prebrali na naši spletni strani.

Morda skupaj ugotovimo tudi, kdo je mož, ki je pravzaprav v Beograd pripeljal Andreo Pirla, slovitega Italijana, ki ga srbski mediji v teh dneh povezujejo s Partizanom …

Komentari

Vaš komentar