Mladi Slovenci tik pred uvrstitvijo na evropsko prvenstvo

Nogomet 25. Mar 202320:51
slovenska nogometna reprezentanca do 17 let
Foto: NZS

Slovenska nogometna reprezentanca do 17 let je po remiju z Belgijo (0:0) danes premagala Norveško (1:0) in je tik pred uvrstitvijo na evropsko prvenstvo 2023. Tja vrsto Miša Brečka pelje že remi oziroma točka na torkovem sosedskem obračunu s Hrvati.

Če so slovenski fantje v četrtek proti Belgiji remizirali brez zadetkov, je na obračunu proti gostiteljem skupine 7 v elitnem delu kvalifikacij Norvežanom zelo dolgo kazalo na enak razplet. A s tem se ni strinjal Relja Obrić, ki je vratarja vikingov premagal v 89. minuti in četi selektorja Miša Brečka prinesel zlate tri točke. Z njimi je Slovenija prevzela vodstvo v skupini, skupno je zdaj pri štirih točkah. Pred odločilnim obračunom s Hrvati, ki so danes z 1:0 premagali Belgijce, ima torej taktično prednost, da ji za preboj na evropsko prvenstvo, ki bo od 17. maja do 2. junija 2023 na Madžarskem zadošča že remi. Na prvenstvo se uvrsti le prva ekipa.

Pred težjo nalogo pa so dve leti starejši slovenski reprezentanti. Izbranci Tončija Žlogarja so po uvodnem remiju z Belgijo (0:0) danes z enakim rezultatom remizirali še proti Italiji. Slovenci imajo tako dve točki, zadnji obračun pa jih čaka v torek, ko bodo igrali z Nemčijo. A tudi zmaga nad mladim elfom ne bi bila dovolj, če bodo Italijani na isti dan premagali Belgijce. Prvenstvo bo sicer od 3. do 16. julija 2023 gostila Malta.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje