Mladim Slovencem za začetek velika točka

Nogomet 22. Mar 202318:07 komentar
Foto: NZS

Slovenska nogometna reprezentanca do 19 let je elitni del kvalifikacij za evropsko prvenstvo v Bremnu začela z remijem proti Belgiji. Tekma se je končala brez zadetkov, v boju za prvo mesto v skupini, ki edino pelje na Euro, pa šteje vsaka točka.

Izbranci selektorja Tončija Žlogarja, ki so za preboj na bremenski turnir ugnali Nizozemsko, so se zelo pogumno podali tudi v boj s favoriziranimi Belgijci. Proti ekipi, ki jo večinoma sestavljajo nogometaši, ki redno igrajo v prvi belgijski ligi, so uspeli ohraniti mrežo nedotaknjeno, na drugi strani pa tudi sami niso dosegli zadetka. Pred obračunoma z Nemčijo in Italijo je to vsekakor dobro sporočilo za Žlogarja, ki je že pred obračunom opozarjal, da bo prav prva tekma na turnirju zelo pomembna.

Slovenija je torej po prvi tekmi pri točki, a dejstvo je, da čakata mlade reprezentante še dve veliko zahtevnejši oviri. Italija in Nemčija veljata za glavne kandidate za končno slavje na evropskem prvenstvu, a se bo ena od njiju poslovila že v kvalifikacijah. Slovenci bodo z zahodnimi sosedi igrali v soboto, z Nemci pa v torek. Obe tekmi bosta na sporedu že ob 12. uri.

Z Belgijci se je v drugem delu kvalifikacijah za evropsko prvenstvo z remijem razšla tudi slovenska reprezentanca do 17 let. Bilo je 1:1, edini gol za Slovenijo je dosegel Aldin Jakupović. Z izidom 0:0 pa je na prijateljski tekmi proti Slovaški remizirala tudi slovenska reprezentanca do 21 let.

Sreda, 22. marec

Slovenija – Belgija 0:0 (0:0)

Sobota, 25. marec

12.00 Slovenija – Italija

Torek, 28. marec

12. Slovenija – Nemčija

Seznam slovenske reprezentance

Matjaž Kamenšek Pahič (Frosinone/ITA), Jaka Čuber Potočnik (Köln/NEM), Srđan Kuzmić (Mura), Luka Turudija (Mura), Niko Kasalo (Mura), Lovro Štubljar (Empoli/ITA), Nejc Dermastija (Ilirija), Mitja Ilenič (New York City/ZDA), Nejc Klašnja (Brinje Grosuplje), Kristjan Trdin (Bravo), Beno Selan (Bravo), Nino Milić (Celje), Miha Sitar (Celje), Edvin Krupić (Domžale), Marcel Lorber (Maribor), Anel Zulić (Radomlje), Enej Marsetič (Parma/ITA), Marko Ristić (Olimpija), Matic Ivanšek (Olimpija), Gašper Černe (Dob)