“Moj sin bo pripravljen na morebitno serijo enajstmetrovk”

Euro 2020 5. Jul 202116:33 > 16:51
getty

Danska nogometna reprezentanca se je presenetljivo uvrstila v polfinale evropskega prvenstva, kjer se bo čez dva dni pomerila z angleško reprezentanco. Legendarni vratar Danske Peter Schmeichel je prepričan, da bo njegov sin Kasper opravil odlično delo, v kolikor se bo obračun na Wembleyu zavlekel do enajstmetrovk.

Bivši vratar Manchester Uniteda Peter Schmeichel je leta 1992 z dansko reprezentanco senzacionalno osvojil evropsko prvenstvo. Peter je tistega leta na polfinalnem obračunu obranil strel Marca van Bastena z bele točke in tako poskrbel, za uvrstitev v finale.

V kolikor po 120 minutah v sredo ne bomo dobili zmagovalca, bi lahko podobno vlogo odigral tudi njegov sin Kasper.

“Za Kasperja bo polfinalni obračun predstavljal velik izziv. S takšnimi stvarmi se morajo športniki soočati, a po mojem mnenju je to najlepši del te igre. Verjamem, da se bo Kasper spomnil tudi našega polfinalnega obračuna in iz te tekme povlekel nekaj dobrih stvari. Prepričan sem, da bo pripravljen, v kolikor bomo videli serijo enajstmetrovk,” je dejal Kasper Schmeichel.

Mnogi mediji poudarjajo, da je Danska najslabša od vseh reprezentanc, ki so še ostale v borbi za naslov.

“Vsaka ekipa, ki se uvrsti v polfinale je kakovostna. Prepričan sem, da smo lahko nevarni za vsakogar,” na te očitke odgovarja legendarni vratar.

 

Komentari

Vaš komentar