Mourinhu se smeji: Turki zanj odšteli pravo bogastvo

Nogomet 5. Jun 202417:36 0 komentarjev
Jose Mourinho je bogataš med trenerji, trenutno pa vodi nogometaše Fenerbahčeja. Foto: REUTERS/Neil Hall

Eden najuspešnejših nogometnih trenerjev Jose Mourinho je ta teden podpisal pogodbo s Fenerbahčejem, turški mediji pa so zdaj razkrili finančne podrobnosti odmevnega dogovora.

Prihod Mourinha v Carigrad je poskrbel za veliko presenečenje, saj si je le redko kdo upal napovedati, da bo Ismaila Kartala na klopi Fenerbahčeja nasledil sloviti Portugalec. A kot pišejo tamkajšnji mediji, bo moral turški nogometni velikan, za katerega igra tudi slovenski reprezentant Miha Zajc, za usluge 61-letnika seči zelo globoko v žep.

Samo trenerski štab bo Fenerbahče stal 12 milijonov evrov na sezono, od tega pa bo kar 10 milijonov evrov pripadlo Mourinhu. Kot se je pohvalil predsednik kluba Ali Koc, so se za njihovega novega trenerja zanimali številni klubi, a Mourinho je na koncu izbral prav njih.

“Z Mourinhom so se sestali tudi drugi klubi. V stik z njim je stopil tudi Bešiktaš, a smo se mi uspeli dogovoriti hitreje in ponudili privlačnejšo ponudbo. Naši visokoleteči cilji so na Mourinha naredili globok vtis,” je zatrdil prvi mož Fenerbahčeja.

“Njegovi trenerski ekipi smo dali 12 milijonov evrov na leto, podpisal pa je za dve leti. Zdaj bo imel poleti priložnost pripeljati tudi okrepitve,” je dodal Koc.

Turški mediji so še poudarili, da bo imel Portugalec sedaj celo višjo plačo kot nazadnje pri Romi, a vseeno nižjo, kot jo je imel pri Manchester Unitedu, kjer je na leto prejel 15 milijonov evrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!