Začenja se zimska čistka v Ljudskem vrtu

Nogomet 18. Dec 202319:00 0 komentarjev
Ante Šimundža. Foto: Jure Banfi

V NK Maribor se začenja pestro zimsko dogajanje na področju prihodov in odhodov iz Ljudskega vrta. Ante Šimundža je že izbral nekaj posameznikov, ki jih v prihodnosti ne vidi več v vijoličastem dresu.

Vse od prihoda Anteja Šimundže iz NK Maribor prihajajo jasna sporočila o tem, da bo zimski premor v Ljudskem vrtu rezerviran za prevetritev igralskega kadra.

Prva novica prihaja s področja prihodov, nova vijolična ‘desetka’ je namreč v skladu z našimi napovedmi postal Maks Barišić. Jasno pa je, da bo zelo pestro tudi na strani odhodov iz nogometnega mesta ob Dravi. V zadnjem obdobju smo že podrobno razmišljali o me, ko bo in kdo ne bo ostal del Maribora Anteja Šimundže 2.0, tudi na zaključnem medijskem druženju leta pa je novi / stari strateg vijolic še enkrat na zelo zanimiv način pokomentiral, kdo še ima prihodnost v Ljudskem vrtu.

“Vsi igralci imajo potrebne informacije, športni direktor Šuler pa je tisti, ki bo te aktivnosti izpeljal tako, kot si v klubu želimo,” je poudaril Šimundža.

Foto: Jure Banfi

Za zdaj na izhodnih vratih predvsem tujci

Po naših informacijah bo Ljudskem vrtu kmalu v slovo pomahalo kar nekaj nogometašev. Če ne bo velikega preobrata, je svojo vijoličasto pot že zaključil Xhuliano Skuka, ki se vrača v francoski Metz, od koder je posojen Mariboru. Vsega pol leta po prihodu v mesto ob Dravi naj bi imel proste roke pri iskanju novih delodajalcev tudi Itsuki Urata, ki je tako ali tako s klubom sklenil le enoletno sodelovanje. Daljša pa je pogodba Ignacia Guerrica, ki prav tako ni več v načrtih trenerja vijolic.

Po hitrem postopku se bo očitno poslovil tudi Erico Castro, ki je prišel na izrecno željo Damirja Krznarja, Šimundža pa ga ne vidi v svojih načrtih. Da bo preteklost Maribora kmalu postal tudi dobro plačani Ishaq Rafiu, že dolgo časa ni nobena skrivnost. Vprašanje je le, kje se bo našel klub, ki ga bo sprejel v svoje vrste. Vijolice so ga skušale po naših informacijah poslati na Bonifiko, a Koper nase ne želi prevzeti Nigerijčeve plače.

nogomet nk maribor nš mura erico castro
Erico Castro bo očitno ekspresno zapustil Maribor. Foto: Jure Banfi

Kdo bo zagotovil dodatna sredstva za okrepitve?

V načrtovanju zimskih okrepitev Mariborčani iščejo tudi dodatna sredstva za prihode novih nogometašev. S tega vidika ni izključiti niti kakšne prodaje. Željo po več minutah na igrišču oziroma prihodnosti kje drugje je po naših informacijah izrazil Marin Laušić, nove delodajalce išče tudi Aljaž Antolin, a je v tem trenutku bolj kot vrnitev v Muro realna celo selitev v tujino.

Tržno je po dobrih predstavah tujini znova zanimiv Jan Repas, pod vprašajem pa je tudi prihodnosti Marka Božića, ki se je v zadnjem času s Šimundžo nekajkrat znašel na nasprotnih bregovih.

Vsekakor mariborske pisarne v naslednjih dneh ne bodo odšle na zimski premor, nekaj več informacij pa bo naj bi v naslednjih dneh javnosti predstavil športni direktor vijolic Marko Šuler.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!