Na ženskem el clasicu rekordno število gledalcev

Nogomet 30. Mar 202221:29 > 31. Mar 2022 0:37
Foto: AP Photo/Joan Monfort via Guliver

Na ženskem el clasicu med Barcelono in Real Madridom se je na Camp Nouu zbralo več kot 90 tisoč gledalcev. Barcelona je sodelovala že pri prejšnjem rekordu obiskanosti klubske tekme, ko je leta 2019 gostovala pri Atleticu Madridu, kjer je bilo prisotnih 60.739 gledalcev. Rekord je bil zdaj odločno presežen, podrt pa je bil tudi svetovni rekord za žensko nogometno tekmo katere koli vrste, saj je poln stadion na spopadu el clasico poskrbela, da je Barcelona v velikem slogu nadaljevala obrambo Lige prvakinj.

Barcelona, ki jo je na stadionu Camp Nou spodbujalo rekordnih 91.533 navijačev, si je z zmago proti večnemu tekmecu Real Madridu s 5:2 zagotovila nastop v polfinalu ženske Lige prvakinj in napredovala z 8:3 v skupnem seštevku.

Čeprav so ženske že prej igrale na slovitem stadionu, je bil tokrat občutek povsem drugačen. Ko so januarja lani s 5:0 premagale Espanyol, jih je pričakala tišina, saj zaradi epidemioloških omejitev ni bilo nikogar, ki bi jih gledal.

Čez 14 mesecev je igralke pozdravil osupljiv vizualni prikaz na stadionu z mozaikom navijaških plakatov z napisom “More Than Empowerment”, ki je prinašal močno sporočilo o enakopravnosti spolov. Pričakovano so bile barve povezane s Katalonijo, zapis pa je ostal v angleščini, v upanju, da bo opazno širšemu občinstvu.

Povratna tekma Lige prvakinj, četrtfinale

Sreda, 30. marec:

Barcelona (Ž) – Real Madrid (Ž) 5:2 (1:1)
Mapi Leon 8., Bonmati 52., Pina 55., Putellas 62., Hansen 70.; Carmona 16./11-m, Zornoza 48.

Komentari

Vaš komentar