Nekdanji ljubljenec Mure razjaril Srbe, ki zahtevajo ukrep Uefe (VIDEO)

Nogomet 11. Sep 202310:04 0 komentarjev

Mirlind Daku se je pred kratkim odločil (namesto Kosova) zastopati Albanijo in že na drugi tekmi v rdeče-črnem je nekdanjemu članu Mure uspelo "kupiti" simpatije navijačev reprezentance, ki je z včerajšnjo zmago nad Poljsko 2:0 prevzela vodstvo v kvalifikacijski skupini E.

Daku je v igro vstopil v 61. minuti, le kakšne pol minute po prihodu na zelenico si je že slačil dres za prvenec v črnih hlačkah in rdečem dresu.

Bivši golgeter Mure je krasno sprejel žogo v srcu kazenskega prostora, potem pa z neubranljivim strelom pod prečko matiral nemočnega Wojciecha Szczęsnyja. Član Rubina iz Kazana je ob proslavljanju razkril veliko tetovažo na hrbtu, ki je dvignila veliko prahu v Srbiji. Gre namreč za poslikavo telesa, posvečeno komandantu 138. brigade Osvobodilne vojske Kosova (OVK) Agimu Ramadaniju z vzdevkom “Katana”. Ta je 30. septembra 1998 zasedel Košare in s svojim bataljonom ubil pet srbskih civilistov, leto kasneje pa tam življenje izgubil tudi sam.

Daku je za Muro, kamor je bil posojen iz Osijeka, v 49 nastopih dosegel 24 zadetkov.

Ker gre za politično agitacijo, so se nekateri srbski mediji vprašali, ali bo na potezo nekdanjega ljubljenca skupine Black Gringos odreagirala Evropska nogometna zveza.

Daku je v mladinskih selekcijah zastopal Kosovo, potem pa se je naveličal čakanja na vpoklic (sedaj že nekdanjega) selektorja državne izbrane vrste Alaina Giressea in raje izbral Albanijo. Kosovo je zdaj prevzel slovenski trener Primož Gliha. Trenutno kaže, da bo Dakuju s črnimi orli uspel preboj na drugo evropsko prvenstvo, potem ko so bili del elite že leta 2016 na turnirju v Franciji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!