Nekdanji nogometaš Olimpije v Kazahstanu tarča groženj

Nogomet 5. Maj. 202211:29 > 11:35
Delite:

Ricardo Alves je zagotovo ime, ki se ga navijači ljubljanske Olimpije radi spominjajo. Portugalec je z zmaji osvojil oba naslova zmajev v eri Milana Mandarića, v teh dneh pa preživlja precej težje obdobje daleč od dežele na sončni strani Alp.

Med letoma 2015 in 2018 je Ricardo Alves za Olimpijo zbral 88 nastopov in dosegel 16 zadetkov. Z zmaji je osvojil prvo državno lovoriko zeleno-belih po 20 letih (2015/2016), slovenske nogometne krone se je veselil tudi pod vodstvom Igorja Bišćana (2017/2018).

Nogometna pot ga je nato vodila na vzhod, najprej v Rusijo, kjer je nosil dres Orenburga in Kril Sovjetov iz Samare, nato pa v Kazahstan, kjer je od julija lani član Kairata iz Almatyja. Njegovo moštvo je minuli konec tedna v 9. krogu kazahstanskega prvenstva le remiziralo proti skromnemu Kyzylzharju, velik del krivde za neuspeh pa nosi tudi Alves, ki je bil že v 6. minuti zaradi grobega starta izključen. 

Po tekmi so njegova družbena omrežja preplavila sporočila jeznih navijačev Kairata, na katera se je Portugalec danes odzval z besedami: “Pozdravljeni navijači Kairata in Kazahstanskega nogometa. Na žalost so bile zadnje tekme zame in za mojo ekipo slabše od pričakovanj. Priznam, na zadnji tekmi sem ekipo pustil na cedilu, za kar se opravičujem soigralcem in navijačem. Vsak kdaj stori napako, a kar se zgodi na igrišču, tam tudi ostane.

Jaz in moja družina smo v zadnjih dneh dobili precej agresivnih sporočil navijačev in zdi se mi neprimerno, da to, kar počnem na igrišču, vpliva na moje zasebno življenje. Vsakodnevno na treningu trdo delam za dobro svoje ekipe in želim pomagati klubu. Zagotovo se bomo v prihodnosti izboljšali, z vašo strastno pomočjo se bo to zgodilo hitreje. Z ljubeznijo, Ricardo Alves.”

Kairat je kot eden od favoritov za naslov trenutno šele na 8. mestu kazahstanske lige in je štiri tekme brez zmage. Na prvem mestu je po 9. krogih Taraz.

Komentari

Vaš komentar