Nekdanji Šeškov soigralec kariero sklenil pri vsega 24 letih

Nogomet 10. Okt 202216:49 0 komentarjev
Enock Mwepu; Foto: Guliverimage

Enock Mwepu, 24-letni Zambijec, ki je lani iz vrst Red Bull Salzburga prestopil v Broghton, končuje svojo profesionalno športno pot.

Vezist angleškega prvoligaša Brighton & Hove Albion, ki je zbral tudi 23 nastopov za zambijsko nogometno reprezentanco, bo upošteval zdravniški nasvet in nogometne čevlje pospravil v omaro.

Mwepuju so specialisti odkrili dedno srčno obolenje, zato se je raje odločil, da ne tvega zdravja ali kakšne podobne zadeve, kot se je na lanskem EURU pripetila danskemu zvezdniku Christianu Eriksenu.

Britanski klub je danes sporočil, da okvara srca na predhodnih testih ni bila opazna, obstaja pa kar precejšnje tveganje, da bi Mwepu lahko med tekmo doživel srčni zastoj. Kapetan zambijske reprezentance se je na letu proti domovinu počutil zelo slabo, zato je zaprosil za dodatne teste in ugotovil, da ima srčno napako.

“Enocka je situacija prizadela, a na prvo mesto postavlja svoje zdravje in družino, čeprav bo moral nadaljevati življenje brez športa, ki mu pomeni ogromno,” je dejal vodja zdravniške službe pri Brightonu, Adam Brett.

Mwepu je med letoma 2017 in 2021 igral za Salzburg in bil nekaj časa, tako kot Beni Šeško, posojen v Liefering. Lani je za odškodnino 23 milijonov evrov prestopil v premierligaša.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!