Nekdanji trener Radomelj maha v slovo velikanu

Nogomet 1. Nov 202314:10 0 komentarjev
Nedim Bašić
Foto: Uroš Skaza

Mediji v Bosni in Hercegovini poročajo o tem, da nekdanji trener Radomelj Nermin Bašić ni več trener sarajevskega Željezničarja, na klop katerega je sedel aprila.

Leto 2023 je eno najbolj turbulentnih v karieri Nermina Bašića. Potem ko je v predlanski sezoni prvič v zgodovini Radomljam zagotovil obstanek v Prvi ligi Telemach, je jesen prinesla padec rezultatske krivulje in slovo od klopi mlinarjev, na kateri ga je zamenjal Oliver Bogatinov.

Aprila letos pa je 39-letnik dobil novo priložnost za dokazovanje. In jo izvrstno izkoristil. Bašić je namreč postal novi trener sarajevskega Željezničarja, s katerim je osvojil visoko 3. mesto v državnem prvenstvu in se uvrstil v Evropo. Tudi tu so modri iz stadiona Grbavica presenetili in v prvem krogu kvalifikacij izločili beloruski Dinamo Minsk, v drugem je bil zanje previsoka ovira Neftči iz Bakuja. Strokovnjak iz Travnika, mesta, ki je nogometu dalo tudi Čira Blaževića, je postal ljubljenec navijačev.

Nermin Bašić
Nermin Bašić v pogovoru za Sportklub pred drugim delom sezone 2022/2023. Foto: Uroš Skaza

A v novi domači sezoni Željezničarju nič ni šlo po načrtih. Po porazu proti Igmanu (0:2) je klub iz Sarajeva padel na 8. mesto prvenstvene lestvice, mediji v Bosni in Hercegovini pa zatrjujejo, da je slab niz rezultatov Bašića odnesel z vroče klopi ‘Želja’. Nekdanji trener Radomelj in Gorice je Željezničar vodil na 26 tekmah, na katerih je zbral 10 zmag, štiri remije in 12 porazov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!