Nekdanji zvezdnik Newcastla blesti v hitro rastočem športu

Nogomet 29. Nov 202317:21 0 komentarjev
FOTO: Guliverimage

Se še spomnite, kdo je Hatem Ben Arfa? Nekoč zlati deček francoskega nogometa, ki se je v svoji karieri dokazoval pri Lyonu in Marseillu, najlepše trenutke pa preživljal pri Newcastlu, Nici in PSG-ju, se te dni preizkuša v športni panogi z vse več pristaši zlasti med mladimi.

Le kdo ne bi pozabil njegovih hitrih prodorov po boku, pa “dribliranja”, izjemnega nadzora nad žogo v teku.

Danes je hitronogi Francoz, ki je za “galske peteline” na 15 nastopih zbral dva zadetka, vse boljši v padelu. Eden izmed športov, katerega priljubljenost se med mladimi po svetu širi kot požar in se načeloma igra v dvojicah, za Ben Arfo ne predstavlja le hobi, ampak kar resen “špas”! Na uradni lestvici padela v Franciji je 36-letnik iz predmestja Pariza uvrščen že v najboljših 1500 izmed 42.300 aktivnimi igralci.

Odkar se je leta 2022 poslovil od navijačev in uprave jutrišnjega nasprotnika Olimpije v konferenčni ligi (Lille), je v padelu osvojil kar 70 turnirjev, s čimer je njegova uvrstitev na lestvici samo napredovala.

“Športu je popolnoma predan in ga igra na dnevni ravni,” je za časnik Le Parisien o novem konjičku Ben Arfe povedal sodnik Roland Mermillod. Padel je sicer panoga, ki izvira iz Mehike.

Prvo srečanje so odigrali že leta 1969, najbolj priljubljen je v špansko govorečih koncih sveta, igra pa se v delno zaprtem (zastekljenem) igrišču, ki ima mere nekoliko manjšega igrišča za dvojice pri tenisu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!