Novo v primeru Nik Mujanović (VIDEO)

Odbojka 29. Nov 202317:09 0 komentarjev
Nik Mujanović
Nik Mujanović Foto: Klemen Brumec

Slovenski reprezentant Nik Mujanović, ki je že treniral pri ekipi Monze, se mora v najkrajšem možnem času vrniti v Kamnik, se glasi sklep sodišča. Njegov prestop v Italijo je za zdaj zamrznjen in bo tako, vsaj tako se zdi, dokler zelene luči ne prižge Calcit in mu matična odbojkarska zveza (OZS) ne podpiše ITC certifikata. V teh okoliščinah se to ne bo zgodilo.

Saga se je povsem nepričakovano začela v začetku novembra, natančneje pred tekmo s Krko, ko je tabor Nika Mujanovića, vsaj tako trdi, zaradi utemeljenega razloga enostransko prekinja pogodbo in zapušča ekipo Kamnika. Glede na to, da je imel Mujanović s Calcitom sklenjeno pogodbo do konca sezone 2024/2025, so pri slovenskem podprvaku skočili v zrak in se potezi igralca, ki je vse prej kot običajna, postavili po robu.

Če prestop Mujanovića pade v vodo…

Aktivirali so odvetnike, pristojno sodišče pa je ugotovilo, da Mujanović ni bil prost igralec, kot je mislila Monza, zato se je prestop ustavil, na naslov Monze in igralca pa je prišel sklep, da se mora Mujanović nemudoma vrniti v domovino in v Kamniku nadaljevati z aktivnostmi v skladu s pogodbo, piše portal volleyball.it. Govori se, da bo Monza, ki je zaradi poškodbe že prekinila pogodbo z Ibrahimom Lawanijem, v kolikor prestop Mujanovića padel v vodo, skušala v ekipo zvabiti Giulia Sabbija, ki je trenutno član bolgarskega Hebarja.

Mujanovića so na tekmi Monze ujele tudi kamere:

Kamnik ga je pozval, da se vrne v ekipo

V Kamniku za zdaj Mujanovića, ki so ga v nedeljo na tekmi med Monzo in Piacenzo ujele kamere, za zdaj še ni. Pri Calcitu so ga pozvali, a za zdaj je njihov predlog naletel na gluha ušesa. Prihodnost 19-letnega korektorja je tako zelo negotova. A četudi bi se vrnil in priznal napako, je veliko vprašanje, kako bi se na “izdajo” odzvali preostali igralci, po drugi strani pa se poraja vprašanje, če je mladi slovenski reprezentant morebiti že podpisal pogodbo z italijanskim velikanom. V tem primeru bi, glede na to, da ima tudi veljavno pogodbo s Calcitom, lahko sledil dvoletni suspenz.

Pogled našega komentatorja Borisa Detička na sago Mujanović:

Sage še ni konec

Glede na zdaj znana dejstva, je jasno, da si je Mujanović s potezo o predčasnem odhodu iz Kamnika, ki je po dolgem času odkrito napovedal boj za naslov slovenskega prvaka, naredil medvedjo uslugo. Sage še zdaleč ni konec, najkrajšo pa bo med vlečenjem vrvi med Kamnikom in Mujanovićem potegnil perspektivni igralec.

Mladi korektor lahko v tem trenutku le upa, da ni bil zaveden in da imajo v njihovem taboru še kakšnega asa v rokavu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!