Nič od tega, kar so se dogovorili, niso storili

Nogomet 18. Apr 202410:09 2 komentarja
Zoran Zeljković
Zoran Zeljković. Foto: Uroš Skaza

Po porazu na večnem derbiju je svoje misli strnil trener Olimpije Zoran Zeljković.

Če bi po petnajstih minutah večnega derbija nekdo rekel, da bo to tekmo Maribor zagotovo dobil, bi ga sinoči v Stožicah marsikdo čudno pogledal.

Ampak nogomet ima svoje zakonitosti, še posebej to velja za derbije, na katerih moraš izkoristiti vse, kar se ti ponudi. Olimpiji to ni uspelo, po dobrem začetku pa so zmaji popolnoma razpadli in namesto slavja velike zmage nogometna Ljubljana danes preboleva boleč poraz. Poraz, ki govori zgodbo tega, da zmaji iz lanskoletne absolutno dominantne sile slovenskega nogometa padajo ne na drugo, ampak na tretje mesto.

“Zaslužena zmaga Maribora. Po dobrem vstopu v tekmo smo imeli še nekaj situacij, da povedemo z 2:0, na žalost jih nismo izkoristili. V drugem delu polčasa smo prehitro izgubljali žoge, bili smo premalo agresivni. O tem smo se pogovarjali med polčasom, nič od tega, kar smo se dogovorili, pa nismo storili. Izgubljali smo vse pomembne žoge in duele,” je po tekmi ocenil Zoran Zeljković, ki je v svoji karieri na klopi Olimpije izgubil le dve prvenstveni tekmi. Toda to sta bila oba večna derbija.

V nadaljevanju preverite, kje je Ljubljančan našel razloge za padec svojega moštva in vzpon nasprotnika, ocenil je tudi učinek rezervistov, delo sodnika in razmišljal tudi o tem, kako naprej.

Zoran Zeljković
Zoran Zeljković. Foto: Uroš Skaza

O čem je po derbiju še govoril Zoran Zeljković

O tem, zakaj je Olimpija v drugem polčasu trpela:

Njihovi igralci so se začeli s kril pomikati v sredino in ustvarjati višek. Pogovarjali smo se o tem, kako braniti te stvari, a morali bi biti bolj hrabri, včasih pa odigrati tudi bolj preprosto. Po domače povedano, manjkala nam je ‘kmečka’ taktika, da pridemo večkrat v situacije ena na ena in to izkoristimo, nismo zadrževali žog, premalo smo obračali stran. Naša ideja je bila, da več izkoriščamo dejstva, da se njihova krila težko vračajo v obrambo, a tega nismo počeli.

Raul Florucz
Začela je odlično, v drugem polčasu pa je Olimpija razpadla. Foto: Aleš Fevžer

O razlogih, da se Olimpiji ni uspelo pobrati:

Ko izgubljaš žoge, nasprotnik raste, tebi pa pada samozavest. Bili smo slabi pod pritiskom. Že ko je naš vratar podal žogo na stran, smo izgubljali posest in tako smo začeli padati. Preveč časa smo preživeli na svoji tretjini, to je nekaj, česar si nismo želeli.

O tem, da je zmanjkal gol za 2:0:

Če bi zadeli za 2:0, bi bila to druga tekma. Oni bi šli še v večje tveganje in odprlo bi se še več prostora. Ta gol bi bil ključen.

O tem, ali bi Maribor zmagal tudi brez rdečega kartona Lasickasa:

Nikoli ne bomo vedeli. Če bi oboji igrali na ta način do konca tekme, bi imel Maribor zagotovo več možnosti za zmago. Padec v drugem polčasu je bil nerazumljiv.

O rdečem kartonu Lasickasa:

Zame je to nepotreben rdeči karton. Igralec je bil daleč od gola. Včeraj smo videli v ligi prvakov zadevo, ko je bil ravno tako izključen nogometaš, ampak je vsaj preprečil, da gre nasprotnik ‘sam v gol’. To pa je bila zares nepotrebna situacija.

O sojenju

Sojenje je bilo zelo dobro. Ponavljam, všeč mi je, da se pusti moška igra. Malih prekrškov ni piskal niti nam niti njim, kar pomaga tempu tekme. Res zelo dobro sojenje,

O učinku rezervistov

Nisem zadovoljen. Pri prvem golu bi moral igralec, ki je vstopil v igro, bolje odreagirati. Če gre nasprotnikov vezist naprej, moraš iti za njim. Menjave niso prinesle to, kar smo želeli. Mora pa menjave nositi celotna ekipa.

O tem, kako naprej

Edina pozitivna stvar je ta, da bo hitro nova tekma in da hitro pozabimo ta poraz. Verjamem, da bo odziv fantov takšen, kot si Olimpija zasluži.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje