Andrea Massi odločno zagrizel v izziv

Alpsko smučanje 18. Apr 20245:00 0 komentarjev
Andreja Slokar, Boštjan Božič in Andrea Massi
Andreja Slokar, Boštjan Božič in Andrea Massi. Foto. Aleš Fevžer/Profimedia

Za zadnjo slovensko slalomsko zmagovalko tekme svetovnega pokala Andrejo Slokar so že prvi treningi s pogledom proti sezoni 2024/25. Na veliko zadovoljstvo Boštjana Božiča, ki vztraja na položaju glavnega trenerja spremljevalne ekipe, je na njih prvi pečat že pustil tudi Andrea Massi.

“Čutim izziv in tudi odgovornost. Kot sem ju pred leti čutil pri Tini Maze,” nam je pred tedni, ko je dokončno stisnil roko Andreju Slokarju, očetu in finančnemu stebru smučarske kariere Andreje Slokar, dejal Andrea Massi. Kaj to pomeni v praksi, je v preteklih tednih na prvih skupnih smučarskih treningih v Cortini d’Ampezzo spoznavala tudi 26-letna Ajdovka, v kratkem, in sicer po vojaškem usposabljanju in oddihu, pa bo pravega Massija spoznala še na njegovem pravem domačem terenu – na poligonu za kondicijsko pripravo.

Vodja Andrejine ekipe bo še naprej izkušeni škofjeloški trener Boštjan Božič, serviser Luka Valenti bo skrbel za pripravo smuči, Timotej Kostrevc ostaja fizioterapevt. “Massi je dodana vrednost v vseh pogledih,” po prvem skupnem treningu umirjeno pripoveduje Božič, ki je nekdanjega šefa ekipe večkratne svetovne in olimpijske prvakinje Tine Maze doslej poznal zgolj bežno, a sta, kot pravi, v osrčju Dolomitov hitro našla skupni jezik.

Andreja Slokar. Foto: Aleš Fevžer

“Ob koncu sezone ni bilo pravega goriva v rezervoarju, že na prvem novem treningu pa je bilo mogoče zaznati pravo delovno energijo. Čeprav je bil trening namenjen tudi medsebojnemu spoznavanju, pa smo se lotili konkretnih izzivov. Osredotočali smo se tudi na opremo. Predvsem pa me veseli, da smo se dobro začutili in kot ekipa skupaj zadihali,” navdušenja nad zagnanostjo, ki jo kaže Massi, ne skriva Božič.

Veliko si obeta od načrtovanega štiritedenskega kondicijskega trenažnega cikla. In tako kot Massi rad poudarja, da kondicijskega in smučarskega treninga ne gre strogo ločevati, tudi Božič v ajdovsko-goriškem sodelovanju vidi veliko priložnost za večplasten napredek. Verjame namreč, da se lahko Massijeva trda trenerska roka, ki jo upravičuje strokovnost, pozna tudi pri disciplini in mentalni pripravi. “Meje se premikajo v kondicijskem treningu. Odnos pa se nato prenese tudi na sneg,” razmišlja Božič, ki vsaj do začetka sezone na Massijevo pomoč računa na glavnini evropskih snežnih treningov, medtem ko pa bo pot v Južno Ameriko minila brez njega.

Za Andrejo Slokar je sicer psihološko sila naporna sezona vrnitve po enoletni odsotnosti. Čeprav je bila deležna tudi pozitivnih rezultatskih potrditev, pa je bilo za zaključno zadovoljstvo preveč nihanj in točkovnih ničel. “Osnovni cilj je predvsem smučarska in tekmovalna konstantnost,” poudarja Boštjan Božič, ki namerava v večjem delu pripravljalnega obdobja gojiti tako veleslalomski kot tudi slalomski trening, v proces pa bo zaradi hitrostne bariere vključeval tudi superveleslalom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!