Nočna mora Feyenoorda sliši na ime Jan Oblak (VIDEO)

Evropa 4. Okt 202321:21 0 komentarjev

Sredin večer lige prvakov je prinesel nov dokaz tega, da je Jan Oblak eden najboljših vratarjev sveta. Škofjeloška hobotnica je na tekmi 2. kroga lige prvakov z nekaj sijajnimi intervencijami poskrbela, da so varovanci Diega Simeoneja vpisali prvi komplet točk v novi sezoni najelitnejšega klubskega tekmovanja na svetu. Nizozemski Feyenoord je na Metropolitanu padel s 3:2.

Nocoj je moral slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak dvakrat po žogo v svojo mrežo. A v obeh primerih je s sijajnima obrambama tako dolgo, kolikor je pač lahko, skušal zaustavljati napade nasprotnika. 30-letnik je na dvoboju Atletica in Feyeenorda odigral še eno sijajno tekmo in bil z nekaj sijajnimi intervencijami v zaključku tekme med najzaslužnejšimi, da so colchonerosi prišli do prve zmage v tej sezoni lige prvakov.

Na koncu je Oblak tekmo končal s šestimi obrambami, Sofascore pa mu je za nocojšnjo predstavo podelil oceno 7,8. Z višjo je bil na koncu ocenjen le dvakratni strelec za Atletico Alvaro Morata. Statistično gledano je bila to najboljša predstava Škofjeločana v tej sezoni in sijajna popotnica pred oktobrsko reprezentančno akcijo, ko Slovenijo v kvalifikacijah za Euro 2024 čakata tekmi s Finsko in Severno Irsko.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!