Prva odmevna kadrovska poteza Anteja Šimundže

Nogomet 4. Okt 202315:14 7 komentarjev
nogomet nk maribor josip iličić
Josip Iličić v zadnjem času igra v sijajni formi. FOTO: Jure Banfi

Dan po ustoličenju na mesto glavnega trenerja NK Maribor je Ante Šimundža že vodil prvi trening vijolic, ki se pripravljajo na sobotno tekmo 12. kroga Prve lige Telemach, ko v Ljudski vrt prihajajo nogometaši Mure. Za nastop na štajersko-prekmurskem derbiju pa bo očitno kandidiral tudi Josip Iličić, ki se je po slovesu Damirja Krznarja nemudoma iz izolacije vrnil na treninge prvega moštva.

Rezultatska kriza NK Maribor je v nogometno mesto ob Dravi prinesla številne pretrese. Hrvaški strateg Damir Krznar je zadeve reševal, kakor je vedel in znal, na koncu pa v ponedeljek štajerskemu ponosu vendarle pomahal v slovo.

Ena izmed potez nekdanjega trenerja Dinama je bila v času reševanja krize tudi izolacija Josipa Iličića, ki je bil odstranjen s treningov prve ekipe in je želeno raven telesne priprave iskal po samostojnem programu oziroma v sodelovanju s kondicijskim trenerjem Milanom Vulovićem.

“Pogovorili smo se vsi neposredni udeleženci, tako trener kot Josip, seznanili upravni odbor o aktualnem stanju in prišli do odločitve, ki smo jo predstavili s torkovo izjavo za javnost. Josip bo do nadaljnjega treniral po samostojnem programu, osrednji namen je uresničiti najpomembnejšo željo in skupni interes, da ekipa dobro funkcionira na igrišču. Josip pa medtem pride do tiste stopnje pripravljenosti, da ga spremljamo na igrišču v tisti podobi, ki si jo želi on sam in seveda vsi mi,” je takrat zadevo pokomentiral športni direktor Maribora Marko Šuler.

Foto: Jure Banfi

Bo Iličić v soboto znova v tekmovalnem pogonu?

Ponedeljkovo slovo Damirja Krznarja in torkovo ustoličenje Anteja Šimundže na mesto glavnega trenerja vijolic pa je prineslo nov zasuk. Josip Iličić se je namreč danes vrnil na treninge prvega moštva in bo očitno kandidiral za nastop na sobotni tekmi proti Muri.

“Če bo sposoben igrati, bo, če ne bo, ga ne bo. Danes se vse lahko preveri. Če ne zdržiš treninga, ne gre. GPS omogoča vse. Vse je odprto, stvari so se zgodile od danes na jutri,” je na včerajšnji predstavitveni novinarski konferenci o Iličiću razmišljal novi trener Maribora in ‘iz danes na jutri’ 36-letnika vrnil v prvo moštvo vijolic.

Vrnitev Anteja Šimundže na klop Maribora

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje