ZZ Top: Maradona je fenomen, takšnega več ne bo

Getty Images

Glavna nogometna tema bo še nekaj časa slovo enega največjih, Diega Armanda Maradone, ki se je poslovil v sredo 25. novembra.

Getty Images

Po smrti argentinskega čarovnika so sledili številni odzivi njegovih nekdanjih soigralcev, rivalov in današnjih nogometnih zvezdnikov. Odzval se je tudi najboljši slovenski nogometaš v zgodovini in prvi strelec Slovenije Zlatko Zahovič, ki je za Večer povedal:

Kot nogometašu mi je v tem trenutku nerodno govoriti o njem. Naša mnenja so v teh trenutkih nepomembna. On je največji med največjimi, čeprav je težko primerjati nogomet v različnih obdobjih. Tudi zame je največji. Njegovih kvalitet ni mogoče opisati. Znano je, da je na igrišču prejemal udarec za udarcem. ‘Šparali’ ga niso nikoli. A tako ni bilo le na igrišču, tudi zunaj igrišča je bilo enako. Vse, kar je živel in tudi pretrpel, je težko strniti v nekaj besed. Danes so igralci zaščiteni – za njimi stojijo sponzorji, multinacionalke. On pa je bil fenomen drugega časa, ko je moral udarce trpeti na vsakem koraku. Maradona je fenomen, takšnega več ne bo.

Povezano