Maradona pokopan v Buenos Airesu

REUTERS/Henry Romero

V četrtek so v Argentini samo v prisotnosti članov najožje družine pokopali Diega Armanda Maradono.

Povezano

Diego Armando Maradona je bil pokopan na pokopališču Bella Vista, ob svojih starših. Na pogrebu so bili prisotni samo člani družine in najbližji prijatelji. Kljub temu se je na ulicah Buenos Airesa zbralo na tisoče ljudi, ki so želeli še zadnjič pozdraviti enega od najboljših nogometašev vseh časov.

Navijači, oviti v argentinske zastave in oblečeni v Maradonine drese, so napolnili ulice od predsedniškega doma, kjer so imeli priložnost, da se poslovijo od legendarnega nogometaša, do pokopališča.

V določenem trenutku je prišlo tudi do manjšega incidenta, ker se številni niso mogli posloviti od svojega idola, zato so poskušali preskočiti ograjo pokopališča, a je vse skupaj hitro rešila policija.

Maradona je preminil v sredo v 61-letu življenja. Velja za enega največjih športnikov 20. stoletja, v bogati karieri je nastopal za Argentinos Juniors, Boco Juniors, Barcelono, Napoli, Sevillo in Newells Old Boys. Za Argentino, ki jo je leta 1986 popeljal do naslova svetovnega prvaka je odigral 91 teikem in dosegel 34 golov.