Ibra: Maradona je najboljši, boljši tudi od mene

Nogomet ostalo 28. Dec 202013:05 > 15:21
Getty Images

Zlatan Ibrahimović je v pogovoru za SportWeek izbral najboljšo ekipo po svojem okusu. Kot najboljšega je izpostavil Diega Armanda Maradono, za katerega pravi, da je boljši tudi od njega.

Buffon je najboljši vratar, z njim sem igral v Juventusu. To je bila posebna ekipa. Bil sem mlad in vsi so se do mene obnašali kot sedaj jaz do mladih nogometašev v Milau. Veliko me je naučil,” je začel Zlatan Ibrahimović in nadaljeval: “Potem sta tukaj Alessandro Nesta in Fabio Cannavaro na branilskih položajih. Koliko sem se smejal s Fabiom. Spominjam se, ko me je s skuterjem odpeljal v Neapelj. Bil je nor, toda jaz sem bil še bolj. Desni bek je Cafu, čeprav je bil tudi Maicon dober. Maxwell je levi bek, on je moj prijatelj.”

“Na sredini izbiram Vieiro in Xavija. Dva šampiona. Tista ekipa Barcelone je bila tako močna, pravi stroj. Prvih šest mesecev je bilo neverjetnih, toda kasneje se nisem počutil dobro zaradi trenerja. Pavel Nedved je bil številka ena, ko sem igral v Juventusu. On mi je pomagal, da se izboljšam bolj kot kdorkoli drug. Ko sem ga videl, sem ugotovil, da tisto kar počnem, ni dovolj. Vedno je naporno delal, bil je stroj,” je izbor na sredini igrišča pojasnil Ibra, medtem ko je v napadu ob prošnji novinarju izbral tudi igralce, s katerimi ni nikoli igral: “Za napad je lahka izbira. Zidane kot vodja. Ko je igral, je vse ostale spremenil v boljše igralce. Ronaldo Il Fenomeno – moj idol in Maradona, ker on je najboljši vseh časov. Bil je tudi boljši od mene.”

Ste se vprašali, kje sta Cristiano Ronaldo in Lionel Messi?

Komentari

Vaš komentar