Slovenci dobili najtežjo možno skupino

Nogomet 8. Jun 202315:36 0 komentarjev
Foto: Jure Banfi

Slovenska reprezentanca v futsalu je na današnjem žrebu na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu dobila tekmece v elitnem delu kvalifikacij za uvrstitev na svetovnem prvenstvu 2024. Izbranci slovenskega selektorja Tomislava Horvata se bodo v okviru skupine D pomerili s Španci, Italijani in Čehi.

“Dobili smo najtežje možne tekmece. Čaka nas zahtevna skupina za dokazovanje. Skušali bomo odigrati čim boljše in tekmovati za mesta, ki vodijo na svetovno prvenstvo,” je po plesu kroglic v Nyonu dejal slovenski selektor Horvat, ki bo svoje varovance skušal popeljati do prvega nastopa na mundialu.

Kvalifikacije se bodo začele 11. septembra, končale pa 20. decembra. Zmagovalci skupin se bodo po šestih tekmah po dvokrožnem sistemu neposredno uvrstili na svetovno prvenstvo, štiri najboljše drugouvrščene reprezentance pa v dodatne kvalifikacije, ki bodo med 8. in 17. aprilom prihodnje leto.

V skupini A bodo nastopili Kazahstan, Romunija, Azerbajdžan in Nizozemska, v skupini B Ukrajina, Poljska, Srbija in Belgija, v skupini C Hrvaška, Slovaška, Francija in Nemčija, v skupini E pa Portugalska, Gruzija, Armenija in Finska.