Nogomet premika meje: tudi vrnitev Riere z dobrodelno noto

Nogomet 11. Avg 202314:02 0 komentarjev

Elektronsko sporočilo NK Olimpija Ljubljana je včeraj popoldan ustavilo slovenski nogometni svet. Zmaji so namreč za danes sklicali izredno novinarsko konferenco. V zadnjih letih je to vselej pomenilo tektonske premike v klubu, ne pozabimo niti famozne prve novinarske konference Alberta Riere, na kateri so ga člani navijaške skupine Green Dragons izgnali izza govorniškega pulta. Toda danes se ni zgodilo nič pretresljivega. Pretresljive stvari so se zgodile prejšnji konec tedna in Olimpija se bo nanje odzvala.

“Opravičujem se, če ste danes prišli zato, ker ste pričakovali velike novice o premikih znotraj kluba. To se, dokler sem jaz direktor tega kluba, ne bo več zgodilo,” je novinarsko konferenco odprl direktor kluba Igor Barišić. Nemško-hrvaški poslovnež je hitro pojasnil, čemu je danes v Stožicah zbral predstavnike sedme sile.

“To je zame najbolj pomembna novinarska konferenca doslej. Ljubljana, Slovenija je naš dom. Po tekmi z Galatasarayem smo bili žalostni zaradi poraza, a nam je predsednik Adam Delius dejal, da so zdaj ljudje po Sloveniji žalostni zaradi nekih povsem drugih, bolj resnih zadev. Ker so zaradi poplav izgubili streho nad glavo oziroma vse, kar so imeli. Zato zdaj pozivam vse navijače, ki želijo pomagati tem ljudem. Olimpija bo primer dobre prakse. Skupaj z našo navijaško skupino Green Dragons, ki ji lahko samo čestitam za njihove aktivnosti in sodelovanje v tej akciji, bomo ves izkupiček od vstopnic za tekmo z Domžalami podarili v dobrodelne namene. In ne le to, tudi na naslednji domači tekmi s Celjem, ko pričakujemo na stadionu še več ljudi, bomo ves izkupiček dali za pomoč prizadetim v poplavah.”

In dodaja.

“Ko zmagaš, imaš prijateljev kolikor hočeš. Ko izgubiš, takrat ni navadno nikogar. Mi želimo biti drugačni in pomagati ljudem, ki jih je doletela ta strašna nesreča.”

Direktor Olimpije Igor Barišić. Foto: SK

Finančno stanje je dobro, igralci niso naprodaj

V nadaljevanju je seveda direktor kluba odgovarjal še na nekatera novinarska vprašanja. Finance so v Olimpiji vselej zanimiva tema in čeprav je v zadnjem obdobju tudi zaradi evropskih uspehov malce potihnilo raziskovanje situacije v klubu, marsikatero staro vprašanje ostaja odprto.

“Klub je boljši in boljši na vseh področjih. Stvari za nazaj smo delno pokrili, delno jih še bomo. Tudi bonuse za uspehe v lanski sezoni. V zadnjem obdobju smo imeli precej stroškov, vezanih na potovanja, ampak stvari urejamo. Investirali bomo v kader, potrebujemo še dva igralca, ne bomo pa divjali s plačami, kot se je to dogajalo v prejšnjem obdobju. Moramo delovati realno in v okvirjih slovenske lige. Najbolj pomembno je, da so igralci zadovoljni,” o tej temi razlaga Igor Barišić in dodaja, da je tudi Albert Riera dobil ves denar, ki mu je ob odhodu iz kluba pripadal po pogodbi.

Igor Barišić je zelo zadovoljen s trenutnim stanjem v Olimpiji.

Ker je marsikdo pričakoval, da bo direktor kluba na novinarsko konferenco prinesel tudi kakšne informacije o morebitnih prestopih predvsem Matevža Vidovška in Timija Maxa Elšnika (na povezavah se lahko o interesu zanju pozanimate na naši spletni strani), je Barišić na kratko pokomentiral tudi to temo.

“Trenutno ni na prodaj nihče, za nikogar nimamo uradne ponudbe. Vemo pa, da na silo ne moremo nikogar zadržati v klubu. Ampak tako ali tako imam občutek, da si trenutno vsi želijo ostati del Olimpije. Imamo nov cilj, to je, da v Evropi ostanemo do pomladi. Zato si ne moremo privoščiti razprodaje najboljših igralcev, kajti zamenjav zanje na hitro ni mogoče najti,” zaključuje prvi operativec NK Olimpija Ljubljana.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!