Elšnik obnorel Turke, Bologna prodaja igralca na njegovi poziciji

Nogomet 11. Avg 202310:59 0 komentarjev

Dvomov ni več, leto 2023 je najboljše leto v karieri Timija Maxa Elšnika. Potem ko se je junija dokazoval in dokazal na reprezentančnem nivoju, je v tem poletju okusil tudi čar igranja evropskega klubskega nogometa. S svojimi predstavami je navdušil tuje oglednike, po tekmi z Galatasarayem so se zanj ogreli v Turčiji, počasi pa se premikajo tudi kamenčki v mozaiku, ki kapetanu zmajev odpirajo vrata serie A.

Kje bo v nogometni jeseni igral Timi Max Elšnik? To je vprašanje, s katerim se ukvarjajo navijači Olimpije, ki si seveda iskreno želijo, da bi kapetan zeleno-belih še nekaj časa navduševal v dresu z zmajem na prsih.

Možnost, da bodo njihove želje uresničene, vsekakor obstaja. Zagotovljena evropska jesen je motiv, ki se mu slovenski reprezentant ne bo kar tako odrekel. Nenazadnje to dokazuje tudi hitra zavrnitev možnosti, da se Elšnik preseli v nogometno Rusijo, kamor ga je z milijonsko ponudbo vabil eden izmed tamkajšnjih prvoligašev.

Po torkovi tekmi z Galatasarayem pa se je prvi violini Ljubljančanov odprl nov nogometni trg. V nogometni Turčiji vsi spremljajo svoje tri velikane, tekmo med Olimpijo in Galatasarayem pa so si posledično ogledali tudi odločevalci nekaterih drugih turških klubov. V nogometnih krogih je tako mogoče slišati informacije o tem, da je Elšnik takoj očaral nekatere turške prvoligaše, najbolj glasno odmeva ime Rizesporja, a podobno kot Rusija tudi Turčija Olimpijini “desetki” trenutno ne diši najbolj. Privlačnost evropske jeseni v polnih Stožicah pač ima svoj čar.

Timi Max Elšnik
Timi Max Elšnik. FOTO: Profimedia

V Bologni najprej odhodi, nato prihodi

Po naših informacijah pa bi ne glede na uspehe Olimpije in perspektivo igranja v Evropi Elšnika lahko premamila ponudba, ki bi prišla iz katere izmed najmočnejših evropskih lig. Že nekaj časa ni več skrivnost, da slovenskega reprezentanta zelo podrobno spremlja italijanska Bologna, ki je tudi na tekmo z Galatasarayem poslala svoje najboljše oglednike.

V klubu iz prestolnice pokrajine Emilia-Romagna pa imajo te dni zelo veliko dela predvsem s potencialnimi odhodi iz italijanskega prvoligaša. Tako je na izhodnih vratih kluba Marko Arnautović, ki ga v svoje vrste vabi Inter, bržkone se od dresa Bologne poslavlja tudi krilni napadalec Ricardo Orsolini, ki je tarča rimskih velikanov Rome in Lazia.

Zelo verjetno pa je, da bo klub v tem prestopnem roku zapustil tudi Nicolas Dominguez. Argentincu se namreč po sezoni izteka pogodba z Bologno, snubca pa je našel v italijanskem Milanu, ki sestavlja ekipo, s katero želi znova tekmovati za vrh serie A. Zakaj je ravno prihodnost Domingueza pomembna tudi za usodo Timija Maxa Elšnika? Ker gre za nogometaša sredine igrišča in podobnih karakteristik, ki odlikujejo kapetana Olimpije.

Z morebitnim odhodom Nicolasa Domingueza se v Bologni odpira mesto za Elšnika. Foto: Profimedia

Scenarij, po katerem bi torej Elšnik zapustil nogometno Ljubljano, je takšen – Olimpija prejme ponudbo v višini približno dva milijona Evrov s strani Bologne in čas bo za naslednji korak v karieri 25-letnika iz Zlatoličja. No, verjetno prvi zvezdnik zmajev ne bi imel nič proti, če na vrata pisarn na Dunajski cesti potrka tudi kakšen drug resen evropski klub, ki ponuja igranje na najvišjem nivoju. ‘Na vrat na nos’ pa v tujino Elšnik ne bo skakal. Kot že zapisano, v Ljubljano prihaja evropska nogometna jesen …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!