Nov gol Šporarja v Angliji, navijači so vse bolj nori nanj

Nogomet 29. Dec 202123:59 > 30. Dec 2021 0:102 komentarja
Andraž Šporar na Otoku preživlja pravcato nogometno pravljico. FOTO: Guliverimages.

Slovenski nogometni reprezentant je nadaljeval s strelskim nizom v Angliji in Middlesbroughu pomagal do novih treh točk v drugi angleški ligi. Zadel je pri zmagi z 2:1 nad Blackpoolom v gosteh.

Andraž Šporar je za Middlesbrough zadel še tretjič v nizu.

Tokrat je v polno meril v 60. minuti, ko je v gol pospravil podajo s strani Isaiaha Jonesa in svoje moštvo popeljal do vodstva z 1:0.

Gledalci na stadionu Bloomfield Road so sicer videli pravcato dramo v zaključku tekme, ko nekdanjega kapetana Olimpije ni bilo več na igrišču. Na klop je odkorakal v 72. minuti.

V 91. minuti je Blackpool namreč izenačil na 1:1, le minuto za tem pa je Duncan Watmore za goste zabil zmagoviti gol.

Middlesbrough je po slabem začetku sezone prišel v odlično formo. Tokrat je v prvenstvu zmagal tretjič v nizu in petič na zadnjih šestih tekmah, ki jih je odigral. V tem času je zbral 16 od 18 možnih točk in se povzpel na peto mesto prvenstvene razpredelnice.

Iz druge angleške lige, v kateri nastopa kar 24 moštev, se sicer v elitno premier ligo uvrstita prvouvrščeni moštvi po rednem delu sezone, medtem ko se moštva, razvrščena med tretjim in šestim mestom, v play-offu potegujejo za zadnjo vstopnico, ki pelje v prvoligaško tekmovanje.

Šporar, ki je v Middlesbrough do konca sezone posojen s strani lizbonskega Sportinga, je prišel do šestega gola v 20. nastopu v prvenstvu.

Šporarja so navijači Middlesbrougha vzljubili, še preden je začel strelski niz, zdaj pa ga seveda obožujejo še bolj.

Nenazadnje na angleških stadionih že nekaj časa prepevajo pesem o 27-letnem slovenskem napadalcu, ki smo jo slišali tudi v Blackpoolu.

Veselje navijačev Middlesbrougha po golu Andraža Šporarja v Blackpoolu:

Komentari

Vaš komentar