Nov podvig Luke Elsnerja, izenačil je 68 let star rekord

Nogomet 9. Maj 202315:28
Luka Elsner med včerajšnjo tekmo. FOTO: Profimedia.

Nova tekma, nova zmaga, po kateri je Luka Elsner, slovenski trener na klopi francoskega drugoligaša Le Havreja, še bližje uvrstitvi v elitno francosko ligo. Ob tem je Ljubljančan izenačil kar 68 let star rekord.

Le Havre nadaljuje z neverjetnim nizom neporaženosti, ki po novem traja že 32 tekem. V ponedeljek je v 34. krogu francoske druge lige doma z avtogolom nasprotnikovega vezista Antoineja Valeria v 88. minuti z 1:0 premagal Rodez.

S to zmago je Le Havre, ki je v prvi ligi nazadnje igral leta 2009, štiri kroge pred koncem sezone ohranil šest točk prednosti pred Bordeauxom na drugem mestu in devet točk naskoka pred Metzom, ki je tretji, tako da bi si lahko že v naslednjem krogu, ko ga v ponedeljek čaka gostovanje pri Annecyju, zagotovil napredovanje v elitno Ligue 1. Med prvoligaše po koncu sezone namreč potujeta prvouvščena kluba.

Luka Elsner, ki je z Le Havrom nazadnje izgubil v 2. krogu v začetku lanskega avgusta, bo na tej tekmi lahko postavil tudi rekorden niz neporaženosti v drugi francoski ligi. Včeraj je namreč izenačil podvig, ki ga je daljnega leta 1955 postavil Sedan, ki je prav tako zdržal kar 32 tekem brez poraza, a s to razliko, da je ta niz potegnil skozi dve sezoni, Le Havru pa lahko uspe v zgolj eni. Počakajmo do začetka naslednjega tedna …