Vipotnik do 2026: Nova pogodba, ki dviguje ceno

Nogomet 9. Maj 202310:46 0 komentarjev

Saga o prestopu Žana Vipotnika iz NK Maribor se nadaljuje. Vijolice še naprej zbirajo takšne in drugačne ponudbe za najboljšega strelca slovenskega državnega prvenstva, ta pa se je med tem s klubom dogovoril za podaljšanje obstoječe pogodbe, ki ga bo s štajerskim ponosom vezala do leta 2026. Razlog? Dvig cene na nogometni tržnici. Učinek? Nova ponudba Dinama, ki vključuje tudi nekdanjega ljubljenca navijačev Olimpije. Vse to je za Sportklub potrdil športni direktor pokalnih podprvakov Marko Šuler.

Kdo bo zmagovalec dirke za podpis pogodbe z Žanom Vipotnikom? To je vprašanje, s katerim se v slovenski nogometni javnosti ukvarjamo že nekaj časa. V isti sapi seveda razmišljamo tudi o tem, kakšna bo cena za Konjičana, ki je svojo strelsko eksplozijo v majici Maribora nedavno potrdil tudi v dresu slovenske reprezentance.

Mariborčanom ponudb za 21-letnega napadalca v teh dneh ne manjka. So si pa pri zbiranju le teh v štajerskem ponosu še dodano “kupili čas”. Žan Vipotnik se je namreč s klubom dogovoril za podaljšanje obstoječe pogodbe, ki bi se mu iztekla po koncu sezone 2023/2024. Nov dogovor ga s klubom veže še za dve dodatni leti, kar NK Maribor v prvi vrsti povečuje manevrski prostor pri pogajanjih z zainteresiranimi kupci.

Foto: Uroš Skaza

Klubi si ceno višajo sami

“Da gre, je bolj ali manj jasno, vprašanje je le še kam in pod kakšnimi pogoji. Pogovarjamo se s šestimi klubi, med katerimi je tudi Dinamo. Na koncu ima besedo pri tem tudi Žan in s tem namenom smo z njim tudi podaljšali pogodbo. Klubi si višajo ceno sami, mi smo svojo postavili, ki pa je že presežena,” je v oddaji Pod prečko razkril športni direktor Maribora Marko Šuler.

Marko Šuler o Žanu Vipotniku v oddaji Pod prečko:

Potrjeno: Dinamo v zameno za Vipotnika ponuja Menala

Dokončen podpis pogodbe in uradno najavo tega, da je Žan Vipotnik z NK Maribor podaljšal sodelovanje do leta 2026, lahko po naših informacijah pričakujemo v naslednjih dneh, je pa Šuler v pogovoru za Sportklub dodal še: “Z Žanom smo dogovorjeni za podaljšanje sodelovanja, ampak enostavno je bilo toliko tekem, da stvari zaključujemo v teh dneh. Sta pa z dogovorom zadovoljni obe strani.”

Ker nova pogodba torej pomeni še boljša pogajalska izhodišča Mariborčanov, so na njihov naslov po naših informacijah že začele prihajati še boljše ponudbe. Marko Šuler je v oddaji Pod prečko potrdil, da sta trenutno zelo resna konkurenta za Vipotnikov podpis Palermo in Dinamo, mi pa smo včeraj ekskluzivno poročali o tem, da je v novo ponudbo Zagrebčanov vključen tudi nekdanji nogometaš Olimpije Luka Menalo.

Bo Luka Menalo prišel v Maribor? FOTO: Aleš Fevžer

“Res je, pogovarjamo se v tej smeri,” je za Sportklub potrdil športni direktor Maribora. Ponudba Dinama, ki naj bi vključevala tudi 24-letnega Hrvata Maria Ćužeja in 3,5 milijona evrov, je za vijolice še kako zanimiva. V Ljudskem vrtu bi pozdravili dva na tem nivoju dokazana nogometaša, ki ju za nameček že zelo dobro pozna trener Damir Krznar, poleg tega pa bi bančni račun obogatila še odškodnina, ki bi že sama po sebi podrla klubski rekord. Vsekakor ponudba, ki jo je težko zavrniti. Če nimaš v žepu še kakšne boljše …

Krznar bi lahko pozdravil dva nekdanja varovanca

Tako Luka Menalo kot Mario Ćuže sta že igrala pod vodstvom aktualnega trenerja vijolic Damirja Krznarja. Ćuže je pod taktirko Hrvata v lanski sezoni igral v drugi ekipi Dinama, en nastop je pod Krznarjevim vodstvom zbral tudi na začetku kvalifikacij za ligo prvakov proti islandskemu Valurju.

Menalo se je po drugi strani Krznarju dokazoval v prvi ekipi serijskih hrvaških prvakov, ko je sedanji strateg Maribora leta 2021 vodil zagrebški Dinamo. Pod Krznarjevim vodstvom je nekdanji nogometaš Olimpij zbral 27 nastopov in dosegel pet zadetkov.