Nov udarec za arabski projekt v Newcastlu

Nogomet 23. Jan 202415:50 0 komentarjev
Newcastle United
Foto: Profimedia

Newcastle je doživel velik udarec, saj si ne more oziroma ne sme privoščiti nakup glavne okrepitve v zimskem prestopnem roku.

Newcastle je leta 2021 prevzel savdski javni investicijski sklad, kar pomeni, da je zdaj eden najbogatejših nogometnih klubov na svetu.

Od takrat so Srake med drugim podpisale Alexandra Isaka za 70 milijonov evrov, Sandra Tonalija za 64 milijonov evrov in Anthonyja Gordona za dobrih 45 milijonov evrov.

Lani poleti je Eddie Howe dobil na razpolago približno 150 milijonov funtov za nakup novih okrepitev, vendar je videti, da ta mesec v svoje vrste ne bo zvabil svoje glavne tarče.

Po poročilih si Newcastle ne more privoščiti podpisa Edersona iz Atalante.

Howe si želi okrepitve predvsem na sredini igrišla, še posebej ker je Joelinton utrpel poškodbo, zaradi katere bo najverjetneje odsoten do konca sezone.

Brazilec Ederson je že nekaj časa na radarju Newcastla in je postal njihova glavna tarča, potem ko so zanimanje za Kalvina Phillipsa iz Manchester Cityja.

Vendar si Newcastle po poročanju Football Insiderja ne more privoščiti vezista Atalante, ki za Brazilca zahteva okoli 35 do 45 milijonov evrov.

Po sanjski lanski sezoni se sedaj nad St. James’ Parkom zgrinjajo temni oblaki. Foto: Profimedia

Kljub bogastvu je moral Newcastle omejiti porabo, da ne bi kršil pravil o finančnem fair playu premier lige.

Pravila namreč klubom prepovedujejo, da bi v obdobju treh let zabeležili izgubo, večjo od 120 milijonov evrov. Newcastle je v letu, ki se je končalo 30. junija 2023, zabeležil dobrih 85 milijonov evrov izgube, zato bo moral prodati igralce z dobičkom, da bo lahko še naprej vlagal v svojo ekipo.

Miguel Almiron, Kieran Trippier in Callum Wilson so bili ta mesec povezani s selitvijo s St James’ Parka, vendar bodo, kot kaže, vsi trije ostali v klubu.

Newcastle bo poleti znova aktiven na prestopnem trgu, Vendar pa bi Howe, njegova ekipa je trenutno na 10. mestu na lestvici, že pred tem potreboval nove okrepitve.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!