Nov udarec za Paula Pogbaja

Nogomet 6. Okt 202315:51 0 komentarjev
Paul Pogba
Foto: Profimedia

Nekdanji francoski nogometni zvezdnik Paul Pogba, ki igra za italijanskega prvoligaša iz Torina Juventus, je bil avgusta pri redni dopinški kontroli pozitiven na prepovedano snov v športu. Kot je poročala italijanska tiskovna agencija Ansi, so sledi presnovkov prepovedanega testosterona potrdili tudi s potrditvenim kontrolnim vzorcem B.

Italijanska nacionalna protidopinška agencija je prejšnji mesec začasno suspendirala Pogbaja po pozitivnem testu A na “testosteron, ki ni endogenega izvora”.

Gre za vzorec, ki so ga Pogbaju vzeli po uvodni tekmi italijanske ligaške sezone serie A 20. avgusta na gostovanju Juventusa pri Udineseju. Torinski velikan je sicer na tej tekmi zmagal s 3:0.

Francoski reprezentant, ki je s Francijo leta 2018 osvojil naslov svetovnega prvaka v nogometu, se zdaj sooča z dolgo prepovedjo igranja in možnostjo, da bo Juventus prekinil pogodbo z njim, še navajajo pri Ansi.

Tridesetletnega Pogbaja lahko kaznujejo s štiriletno prepovedjo igranja.

Za Pogbajem je nemirno obdobje. Minulo sezono 2022/23 so zaznamovale težave s poškodbo, zaradi katerih je izpustil svetovno prvenstvo v Katarju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!