Nove težave Barcelone, bosta Christensen in Kessie odšla?

La liga 10. Avg 202219:12 0 komentarjev
Foto: Twitter

Administrativnim težavam Barcelone ni videti konca. Katalonci še vedno kršijo finančna pravila španske La Lige, zato nobena izmed poletnih okrepitev še ni registrirana. ESPN je pridobil informacijo o tem, da je prihodnost Francka Kessieja in Andreasa Christensena pod vprašajem.

Barcelona bo ta konec tedna sezono španske La Lige odprla na obračunu z Rayo Vallecanom. Za zdaj pa nič ne kaže na to, da bodo na tej tekmi zaigrale tudi poletne okrepitve rdeče-modrih Raphinha, Robert Lewandowski, Jules Kounde, Franck Kessie in Andreas Christensen. Če morda situacija s prvimi tremi ni alarmantna, pa je drugače s Kessiejem in Christensenom.

ESPN namreč poroča o tem, da imata omenjena igralca v svoji pogodbi klavzulo, po kateri lahko prekineta pogodbo s klubom, če ju Barcelona ne uspe registrirati do prve tekme nove sezone. Tako nogometaš iz Slonokoščene Obale kot Danec sta sicer na Camp Nou prišla kot prosta nogometaša, potem ko sta jima potekli pogodbi z Milanom oziroma Chelseajem. 

Barcelona medtem še vedno poizkuša zmanjšati plače nekaterim nogometašem, da bi zadostila kriterijem La Lige in uspela do konca tedna registrirati nove okrepitve. Sergio Busquets in Gerard Pique sta že pristala na nove pogoje, medtem ko se zadeve s Frenkijem de Jongom precej bolj zapletajo.